Podle verdiktu rozhodčího senátu Fotbalové asociace ČR z loňského května měli Pražané od Viktorie a Buchy dostat bezmála deset milionů korun. Dá se tedy očekávat, že nakonec v Edenu vyinkasují o něco víc peněz.

"V rámci smíru byla urovnána i otázka finanční kompenzace. Podmínky smíru jsou podle dohody zúčastněných důvěrné a žádné další podrobnosti nikdo ze zúčastněných nebude blíže komentovat," uvedly oba kluby v prohlášení.

Zleva Jacopo Raschi ze San Marina a Pavel Bucha z České republiky.
Plzeň i Bucha musí platit Slavii miliony. Záložníkova výpověď byla neoprávněná

Bucha se před třemi lety prosadil do slávistického A-týmu, ale s vedením se nedohodl na podmínkách nové smlouvy a byl přeřazen do "béčka".

Talentovaný záložník, jehož na tréninky vozil i Trpišovský, v červenci 2018 s pražským klubem rozvázal kontrakt a jako volný hráč posílil Plzeň. Slavia se obrátila na sbor rozhodců FAČR, který stížnosti úřadujícího mistra vyhověl a ukončení smlouvy označil za neoprávněné.

Rozhodnutí ale nebylo pravomocné a obě strany se vůči němu mohly odvolat. Slavia avizovala, že tak učiní.

Dvaadvacetiletý Bucha se po návratu z hostování v Mladé Boleslavi v roce 2019 stal jedním z klíčových hráčů Plzně. Mělnický rodák v aktuální sezoně ve 20 ligových utkáních zaznamenal šest gólů a pět asistencí, což z něj dělá nejproduktivnějšího fotbalistu Viktorie.

Mimochodem, server Transfermarkt jej ocenil na 2,5 milionů eur (zhruba 65 milionů korun).