„Nevyhráli jsme ani nepamatuji, mám z toho akorát dlouhý vousy. Nemůžu dát pryč jedenáct hráčů a tak se tentokrát musí stát změna, která se bude týkat celého realizačního týmu. Pavlovi a všem jeho asistentům děkuji za jejich práci. Naše spolupráce nám hold nevyšla, takový je fotbalový život. Přeji všem, ať se jim daří v další práci,“ řekl prezident příbramského klubu Jaroslav Starka.

Mladá Boleslav doma prohrála se Slavií 0:3.
Stanciu má formu. Slavia si díky jeho trefám pohrála s Mladou Boleslaví

Židle se pod Horváthem podlomila především na základě posledních dvou vysokých porážek - na Spartě (0:4) a v Ostravě (0:5). „Pavel Horváth u nás byl jeden rok. V hráčské kariéře to byl vynikající hráč, ale ta trenérská nám zatím společně úspěch nepřinesla. Jako tým jsme se dostali na poslední místo, máme nejméně vstřelených a nejvíce obdržených branek," doplnil Starka.

Cenná zkušenost

Ke svému konci se vyjádřil na Instagramu i sám Pavel Horváh: „Děkuji  1. FK Příbram za šanci vyzkoušet si FORTUNA:LIGU i jako trenér. Byla to pro mě velmi cenná zkušenost, kterou budu chtít i nadále rozvíjet! Cítím, že jsem se snažil pracovat na maximum, ale zejména poslední týdny tomu chyběly výsledky, které by nás přiblížily blíže k záchraně. Nastal čas jít novou cestou. Díky za vaši podporu!“

SFC Opava-FK Pardubice
Penalta, krvavý šrám na hlavě a úleva. Opava zdolala Pardubice

Kdo bude Horváthovým nástupcem? Podle dostupných informací se o novém kouči a jeho realizačním týmu aktuálně jedná. V posledních dnech prosakovaly ze zákulisí zprávy, že vedení mělo předběžně oslovit Svatopluka Habance – právě on je tak nejžhavějším kandidátem na uvolněný post.