„Nesnáším roli outsidera, ale bohužel jím v zápase se Slavií jsme,“ přiznává trenér Dukly Roman Skuhravý. Právě po příchodu kouče Skuhravého nastaly na Julisce lepší časy. Po drsné sérii sedmi porážek v řadě v úvodu soutěže Dukla vybojovala v posledních pěti zápasech deset bodů za tři vítězství a jednu remízu. Do Edenu tak pojedou v pozitivní náladě.

Mimo jiné i proto, že se minulý týden poprvé nemuseli na soupeře dívat ze dna tabulky. „Potřebujeme podat nadstandardní výkon,“ odkrývá recept na možný úspěch trenér Skuhravý, který může Duklu vrátit zpět na pozice v horní polovině tabulky, jež parta z Julisky dobývala ještě před pár sezonami.

FK Dukla Praha - SFC Opava. Ján Ďurica z FK Dukla Praha se raduje z gólu.
Dukla oslavila 70 let existence výhrou s Opavou, v závěru rozhodl Ďurica

Slávisté mají opačné starosti. Užívají si úspěšné tažení domácí soutěží i Evropskou ligou. Ovšem právě nabitý program je důvodem pendlování hráčů mezi marodkou a sestavou. A tím pádem také úbytku sil. Slávisté se tak soustředí na pečlivou defenzivu, a ta jim nese své ovoce. V posledních třech zápasech inkasovali jediný gól. „Vše se odvíjí od dobré práce celého mančaftu,“ pochvaluje si stoper Ondřej Kúdela.

Trenér Jindřich Trpišovský si uvědomuje, že boj na dvou frontách je náročný a že proti Dukle nečeká jeho svěřence nic jednoduchého. „Nesmíme koukat na tabulku a nic podcenit. Je to jiná Dukla, než která odstartovala ligu. Přišel nový výborný trenér, noví hráči,“ říká Trpišovský. Pondělní malé pražské derby začíná v Edenu v 18 hodin.

Michael Ngadeu ze Slavie (vpravo) proti Borisovu.
Výkon v Kodani zaujal. Slávistický stoper je ve výběru hvězd Evropské ligy