Novými asistenti trenéra Zdeňka Ščasného se stávají Michal Horňák a Petr Janoušek. V případě Horňáka jde o dosavadního trenéra sparťanské juniorky, Janoušek působil jako kouč letenského výběru do 19 let.

Oba dva jsou svými předchozími kariérami úzce spjati s pražským týmem. Horňák slavil ve sparťanském dresu deset mistrovských titulů, v reprezentačních barvách byl členem kádru například na úspěšném evropském šampionátu v Anglii, kde čeští fotbalisté získali v roce 1996 stříbro.

„Michal je klubová legenda, velmi dobře zná prostředí Sparty, své trenérské kvality dlouhodobě prokazuje výsledky s juniorkou,“ uvedl pro klubový web sportovní ředitel Tomáš Rosický. „Michala znám velmi dobře, vedl jsem ho už jako hráče. Je to pracovitý kluk, který u juniorky odváděl velmi dobrou práci,“ dodává trenér Zdeněk Ščasný.

Fanoušci Sparty.
Další výzva pro Křetínského! Fanoušci Sparty sáhli po videonahrávce

Ke své nové práci se vyjádřil i osmačtyřicetiletý bývalý reprezentant. "Cítím velkou zodpovědnost, chtěl bych klubu pomoct, ve Spartě jsem od mladých let, je to pro mě osobní záležitost,“ řekl Horňák.

Janoušek doposud působil u sparťanské mládeže, ve své sbírce má mistrovský titul s týmem U19, v němž tehdy působili hráči jako Pavel Kadeřábek, Ladislav Krejčí či Martin Frýdek. „Je to velká pocta, že mě takové osobnosti jako Tomáš Rosický a Zdeněk Ščasný daly příležitost být s nimi v týmu. Je to závazek a musím do toho dát maximum," uvědomuje si Janoušek.

Tomáš Rosický ukončil kariéru.
Střídání stráží. Rosický je nový ředitel, Ščasný „jen“ trenér

Sparta sahá ke změnám po nevydařené podzimní části sezóny, v níž neuspěla v evropských pohárech a v domácí ligové soutěži jí patří pátá příčka se sedmnáctibodovou ztrátou na vedoucí Slavii. Už dříve se novým sportovním ředitelem klubu stal bývalý reprezentační kapitán Tomáš Rosický, Zdeněk Ščasný coby hlavní trenér dostal důvěru i pro další pokračování ročníku.

Ilustrační foto
Sparta nepovedený podzim završila remízou v Příbrami