„Pokud doma nevstřelíme branku, těžko můžeme pomýšlet na úspěch. Komplikace to je, ale pořád žijeme. Jsou před námi ještě tři utkání. Věřím, že jsme schopni o to zabojovat,“ neskládá zbraně trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

Že jeho svěřence čeká další hořký zápas ukázala hned osmá minuta. Po rohovém kopu vyskočil nejvýše pardubický Hranáč a přesnou hlavičkou si připsal svůj první gól v české nejvyšší soutěži.

„Bylo jasné, že v takovémhle utkání je hodně důležité, kdo vstřelí první gól, je to určující pro vývoj. My jsme měli dobrých úvodních pět šest minut, standardkami jsme si vytvořili tlak. Ale z první návštěvy naší půlky přišel zbytečný roh a z něj jsme z prvního vážnějšího ohrožení inkasovali úplně zbytečnou branku. Ta definovala průběh prvního poločasu, který jsme dohrávali v úplné křeči. První poločas řadím k tomu nejhoršímu, co se tady pod mým krátkým vedením odehrálo,“ pokračoval Veselý.

Dramatická bitva o první místo mezi Slavií a Plzní skončila remízou 1:1. Oba góly padly v nastavení.
Drama v Edenu. Dvě penalty v nastavení, Plzeň spasil Beauguel. Karviná padá

Jeho svěřenci se po přestávce zlepšili a hlavně aktivní Chramosta provětrával pardubickou obranu. Bohužel ani v těch nejvyloženějších šancích selhal. Zápas tak skončil výsledkem, který určila osmá minuta – 0:1.

„Věděli jsme, že jde o hodně. Bohemka do toho vstoupila tím, že nás zatlačilaa měla několik standardek hned v úvodu. Ale nám se naštěstí povedlo z naší první standardky vstřelit branku a dostali jsme se do psychické pohody,“ pochvaloval si pardubický kouč Jaroslav Novotný.

Bohemku nečeká nic lehkého. V příštím kole jede do Zlína, pak do Jablonce a sezonu zakončí domácím zápasem s Karvinou.

Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 0:1 (0:1)

Branka: 8. Hranáč. Rozhodčí: Černý - Antoníček, Leška - Ondráš (video). ŽK: Vondra, Köstl - Solil. Diváků: 3955.

Bohemians: Valeš - Dostál (80. Bartek), Bederka (46. Köstl), Křapka, Vondra - Jindřišek - Vaníček (56. Beran), Květ (67. Kovařík), Mareček (46. Puškáč), Hronek - Chramosta. Trenér: Veselý.

Pardubice: Markovič - Kostka, Hranáč, Čihák, Čelůstka - Jeřábek - Patrák (67. Mareš), Červ (84. Pojezný), Solil (50. Rezek), Lupač - P. Černý (67. Huf). Trenér: Novotný.