Fotbalisté HFK vstoupili do bitvy proti silnému Slavičínu pod vedením trenéra Jaromíra Lukáška. Olomoucký tým předvedl pozorný výkon v defenzivě a čekal na svoji šanci.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FC Hradec Králové - 1. SC Znojmo.
Adama Vlkanovu z Hradce vyhnali, protože byl malý. Teď je tahounem ve druhé lize

Ta přišla ve druhém poločase. Rozhodčí k nevoli hostujícího celku odpískal pokutový kop a exekuce se ujal zkušený Luboš Horka. Kapitán HFK sice penaltu zahrál špatně, přesto se o pár sekund později mohl radovat z gólu.

„Na penaltu jsem si věřil, ale brankář mi tipl stranu a já jsem to navíc nekopl ani k tyčce. Naštěstí gólman míč vyrazil před sebe, tak jsem se uklidnil, že to tam fouknu. Jenže do dorážky mi brankář vložil nohu,“ popisoval Horka dramatické okamžiky.

V tu chvíli to vypadalo, že se hosté ubránili, jenže do hry se nešťastně vložil dobíhající Tomáš Kocián. „Jejich hráč mi to naštěstí srazil na hlavu a tou jsem to napotřetí dorazil,“ radoval se z kuriózní trefy Horka.

Ilustrační foto.
Mladíci z Baníku změří síly s evropskou elitou. Přijede i Liverpool či Hertha

Olomoucký fotbalista měl hodně důvodů k radosti. Jeho gól zajistil týmu HFK drahocenné tři body. „Asi si vsadím Sportku,“ velebil štěstěnu rozradostněný hráč.

V divokém závěru hosté sahali po vyrovnání, jenže po několika neproměněných tutovkách pečetil výsledek na 2:0 parádně umístěnou střelou Ondřej Buček. Premiéra kouče Lukáška na lavičce HFK se tedy vydařila, holický celek ukončil třízápasové čekání na vítězství a v tabulce divize E se vyhoupl do horní poloviny.

1. HFK Olomouc – FC TVD Slavičín 2:0 (0:0)

Branky: 69. Horka, 90. Buček. Rozhodčí: Müller – Fabeš, Havlín. ŽK: Kalina, Juráš, Malenda, Horka, Krumpolc, Bořil – Vypušťák, Kocián, Švach. Diváci: 69.
HFK: Kalina – Juráš, Drmola, Buček, Malenda (63. Fialka), Horka, Krejčí, Krumpolc, Bořil (89. Hladký), Koutek (46. Spurný), Rajnoha. Trenér: Jaromír Lukášek.
Slavičín: Vypušťák – Fojtík, Elšík, Kocián, Švach, Goňa (63. Vaculík), Školník, Mezírka, Kalus (46. Horáček), Juřica (76. Zvoníček), Žůrek. Trenér: Petr Slončík.

Marek Šichor
Vrací se. Bývalý hráč Baníku Šichor chce Valmezu pomoci k odrazu ze dna