V reprezentační pauze - a už podruhé během podzimu - vyrazili na boxerský trénink. I ten je měl připravit na duel 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ve Znojmě.

Tomáš Řepka.
Přestupová bomba: Tomáš Řepka jde na Slovácko. Mám ten kraj rád, říká

„Snažíme se udržovat v hráčích adrenalin, povahu válečníků, kterou po nich chceme a kterou jsme prokázali v derby s Pardubicemi,“ objasnil hradecký trenér Zdenko Frťala. „Ten zápas jsme ovládli díky tomu, že jsme do něj právě jako válečníci šli. Boxerský trénink je jedna ze součástí mentální přípravy na soupeře.“

Nabuzení bude třeba. Znojmo, ač se mu na podzim příliš nedařilo, jde do zápasu v dobrém rozpoložení. V minulém kole totiž vyhrálo 6:0 ve Vítkovicích. Útočník Jakub Teplý se trefil čtyřikrát.

„Pěkně se rozstřílel,“ prohodil obránce Votroků Jakub Pokorný, odchovanec Znojma. „Mají stabilizovaný tým, jen nedělali výsledky,“ varoval zadák.

Fotbalisté Provodova (v modrém)
Peníze byly, hráči nikoli. Když regionální fotbalové kluby smutně zanikají

Je to tak, Znojmo je velmi zkušené. Vede ho protřelý Leoš Kalvoda, v bráně stojí Antonín Buček, v obraně jsou stálicemi Tomáš Cihlář s Davidem Helískem. „Ti tam snad, řečenou s nadsázkou, umřou,“ usmál se Pokorný.

Útočníka Teplého podporuje především Michal Ordoš, muž, který odkopal v lize 220 zápasů a dal 58 gólů. „Vysoký Ordoš je pro ně hrozně důležitý, ale snaží se hrát kombinačně. Jsou složení ze zkušených hráčů, kteří tam jsou dlouhou dobu, spolu postoupili do ligy, spolu ligu hráli,“ popsal soupeře Frťala.

„Soutěž pro nás neskončila utkáním s Pardubicemi. S umístěním jsme spokojení, ale můžeme se ještě o nějaký krůček posunout,“ prohlásil kouč současného třetího týmu druhé ligy.

Tým ZŠ Klegová, vítěz 21. ročníku McDonald's Cupu.
Vyhrát McDonald's Cup? Skvělý zážitek, který klukům z "Klegovky" nikdo nevezme