Devatenáctka remizovala v odvetě 2. kola UEFA Youth League v izraelském Tel Avivu s Maccabi 2:2 a může se radovat z postupu.

Ten zařídil 12 minut před koncem vyrovnávací brankou záložník Ondřej Zmrzlý.

V domácím prostředí Sigma svého soupeře dlouho přehrávala a konečná remíza 1:1 byla nakonec zklamáním.

UEFA Youth League: Sigma Olomouc U19 - Maccabi Tel Aviv U19
Škoda toho gólu! Mladá Sigma si do odvety v Tel Avivu poveze remízu

Janotka: Věřili jsme si

V Izraeli stejně jako doma vedla. Po bezbrankovém poločase se v 50. minutě prosadil po centru ze strany hlavičkou útočník Pavel Zifčák.

Jenže Maccabi rychle reagovalo. Nejdřív Strosberg po průniku a přesné přihrávce od Mahlufa vyrovnal, a pak v 72. minutě Guerrero po pasu Cohena převážil misky vah na domácí stranu. V těch chvílích žlutomodří postupovali.

Všechno ale zase překopala branka Ondřeje Zmrzlého ze 78. minuty po dalším centru do vápna. V závěru Sigma přežila ještě dvě šance. Glazer hlavou těsně minut a Cohenovi zmařil příležitost v nastaveném čase brankář Trefil.

Díky pravidlu o větším počtu branek vstřelených na soupeřově hřišti tak Sigma postoupila mezi 24 nejlepších mužstev Evropy.

„Bylo to jako na houpačce. I přesto, že soupeř po našem vedoucím gólu skóre otočil, jsme věřili, že jsme schopní dát postupový gól, protože jsme si i v průběhu zápasu vytvářeli šance. To se nakonec povedlo. Na konci utkání při nás stálo štěstí, když jsme přežili velkou šanci soupeře,“ řekl trenér Tomáš Janotka.

"Urvali jsme nakonec postup, který nám zaručuje další kvalitní utkání. Je to skvělá odměna za to, jak kluci pracovali a na místě je gratulace k obrovskému úspěchu," dodal Janotka.

Rozhodčí Jana Adámková dostala před zápasem Sigmy s Mladou Boleslaví kytici od olomouckého kapitána Miloše Buchty
Rozhodčí Adámková si premiéru v Olomouci užila. I po špatné noci

PSG, Bayern nebo Juventus?

Na jaře Sigmu ve 3. kole, které se hraje pouze na jeden zápas, bude čekat jedno z mužstev, které se umístí na 2. místě ve skupinové větvi soutěže.

A dobrá zpráva pro fanoušky: hrát se podle reglementu soutěže bude na Hané!

O soupeři rozhodne los po posledních zápasech ve skupinách. Už teď je ale jisté, že na Hanou může dorazit mužstvo, které má v Evropě pořádně silný zvuk.

Momentálně na druhých místech ve skupinách sedí Monako, Tottenham, Paris Saint Germain, Galatasaray Istanbul, Bayern Mnichov, Lyon, AS Řím a Juventus.

Ve hře jsou také ale Liverpool, Ajax, Porto nebo Benfica Lisabon.

Mladí Sigmáci i fanoušci fotbalu se mají na jaře rozhodně na co těšit.

Tomáš Janotka, trenér devatenáctky Sigmy
Kouč Janotka po Lize mistrů: Byla to odměna, jiné než v Řepčíně

Maccabi Tel Aviv U19 – SK Sigma Olomouc U19 2:2 (0:0)

Branky: 58. Strosberg, 72. Guerrero - 50. Zifčák, 78. Zmrzlý.
Sigma U19: Trefil – Diblík, Kratochvíl, Bednár, Galus – Zlatohlávek (67. Šíp), Grygar, Zmrzlý – Grečmal (81. Raab), Zifčák, Langer (89. Vybíral). Trenér: Tomáš Janotka.