Jen málokterý návštěvník fotbalového areálu Na Pecích vynechá před zápasem hospůdku Admira umístěnou v rohu za jednou z branek. Právě tady z nenápadného okénka prodává provozní Michal Bernášek svoje vyhlášené bramboráky. Za třicet korun dostane fotbalový příznivec pořádně velikou, chutnou placku, která má na tomto místě dlouholetou tradici. Není proto divu, že bramboráky bývají během zápasů místního třetiligového celku pravidelně vyprodané. „Na většině hřišť kupují bramboráky mražené, pokud je vůbec nabízejí. My je děláme ručně přímo z brambor. Na každý zápas jich spotřebujeme tak deset až patnáct kilo,“ vypráví Bernášek a prozrazuje tajemství vyvážené chuti: „Těsto musí být připravené 24 hodin předem.“

Šéf místního občerstvení si zakládá na vysoké kvalitě používaných surovin, a proto i tradiční fotbalový pokrm přestal odebírat z klasických supermarketů. Klobásy, které zde nabízí za 75 korun hned ve dvou variantách, nyní nakupuje přímo od českých farmářů. A na chuti je to znát. Klobásy jsou šťavnaté, voňavé a mají jinou konzistenci než běžně prodávané produkty. Přidejte k tomu neomezeně křenu, hořčice, kečupu a chleba a nemůžete se divit, že se na ně dlouhé fronty stály i při posledním podzimním kole proti Vyšehradu.

Z utkání Admira - Vyšehrad.
Pražské kluby v ČFL ztratily kvůli covidu diváky, útočný fotbal lídra ale lákal

„Skoro na všech hřištích dělají jenom klobásy. To je nuda. Protože jsme nechtěli, aby to bylo fádní, rozšířili jsme letos naši nabídku,“ říká Bernášek. Návštěvnici fotbalového areálu si tak od této sezony můžou dopřát vedle tradičních pochutin i pořádnou porci jídla. Novinkou v nabídce jsou jak pečená kuřata, tak vepřová kolena.A protože k fotbalovému pohoštění nesmí chybět ani správně načepované vychlazené pivo, i toho je tu slušný výběr. Příznivci zlatavého moku můžou volit z piv značek Pilsner Urquell, Holba nebo Hubertus. Menší návštěvníci a řidiči zase ocení čepovanou malinovku.

I díky kvalitnímu pohoštění je pražská Admira v České fotbalové lize místem, kam by měl fotbalový fanoušek bezpochyby zavítat. Přinejmenším místní bramboráky a kopaná v podání kobyliského celku k tomu rozhodně vybízejí.

Filip Ardon