Zatímco v bilanci na hřištích soupeřů je Motorlet nejlepší ze všech týmů skupiny A třetí nejvyšší soutěže, tak doma se mu tolik nedaří. Z šesti odehraných bitev na svém trávníku šlo o jejich teprve druhé vítězství.

Hosté vyhráli první poločas gólem Záruby, domácí třikrát udeřili v rozmezí 49.a 67. minuty, kdy na 3:1 otočili Rayan, Krajinský a Fotr.Úplně rozhodnuto ale ještě nebylo, vzápětí po třetí trefě Motorletu snížil na rozdíl jednoho gólu Čermák. Výsledek 3:2 ale platil až do závěrečného hvizdu.

„Derby bylo spíše bojovného charakteru. Hrálo se s velkým nasazením, ve slušném tempu. Na obou stranách převládaly nad obranami útoky. Vzadu se tvořily docela mezery a jsem rád, že proti houževnatě bojující Admiře jsme jich nakonec více využili my,“ pochvaloval si kouč vítězného celku Martin Poustka výkon svých svěřenců.

Na straně poraženého týmu bylo znatelné zklamání.

„Prohráli jsme po šňůře osmi zápasů, ve kterých jsme bodovali,“ přiznal trenér František Peřina. „Po prvním poločase jsem věřil, že tuto sérii můžeme protáhnout. Do zápasu jsme vstoupili dobře a aktivně, stejně tak jako náš soupeř. To vedlo k tomu, že se hrál otevřený fotbal na obě strany, důrazně a v rychlém tempu s poměrně množstvím šancí na obou stranách,“ pokračoval v hodnocení derby.

Parta z Kobylis selhala hlavně po změně stran, kdy třikrát inkasovala. „Nebyli jsme dostatečně koncentrovaní tak jako v prvním poločase a dopustili jsme se několika chyb a nedůrazů v defenzivní činnosti,“ uznal Peřina. „Nejvíc mě mrzí třetí inkasovaná branka, nakonec se ukázala jako rozhodující. V závěru jsme ještě našli zbytky sil na náznaky možného vyrovnání, ale Motorlet si již vítězství pohlídal,“ dodal.

Z pražských celků v ČFL vyhrál o víkendu také Vltavín a rezervy Slavie a Bohemians. B tým Dukly remizoval, Vyšehrad doma padl.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...

Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...