Vedení žižkovského klubu v létě avizovalo koncepční práci a sáhlo právě po Mikolandovi, který předtím vedl dorost Slavie. „Chceme se stabilizovat a za rok něco dokázat,“ oznámil v létě po svém příchodu. Jeho první angažmá v roli trenéra dospělého mužstva ale vydrželo zhruba jen pět měsíců. Na začátku tohoto týdne od klubových bossů uslyšel: „Končíš“.

„Na základě neuspokojivých výsledků a postavení v tabulce jsme jej odvolali z funkce. Velmi nás to mrzí, protože kouč odváděl i se svým realizačním týmem maximum, ale výsledky dlouhodobě nepřicházely,“ vysvětluje rozhodnutí vedení sportovní ředitel Viktorky Michal Dyml.

Starosta Prahy 3 Alexander Bellu.
Na Žižkově je Bellu nežádoucí. Radnici povede TOP 09 a STAN s Piráty a Zelenými

Mikolandovo místo přebírá Miloš Sazima. Ten je spojován zejména s úspěšným tažením v královéhradecké Olympii, s níž během let 2015 až 2017 postoupil z divize až do druhé ligy, kterou pak klub hrál po přestěhování v Praze.

„Věřím, že jeho angažování bude pro tým novým impulzem. Čekají nás poslední tři podzimní zápasy, které jsou pro Viktorku klíčové,“ dodává Dyml.

Pod novým koučem se žižkovští fotbalisté představí poprvé v neděli, kdy ve svůj tradiční čas 10.15 odehrají domácí zápas proti tabulkovým sousedům z Třince. A povinnost jim velí jediné - vyhrát.

Polská umělecká dvojice Dwa Zeta malovala 21. září na zeď v pražské Prokopě ulici velký obraz s rajkami - ptáky, kteří žijí v deštných pralesech ostrova Papua a které ohrožuje kácení tropických pralesů v Indonésii. Streetart zprostředkovala organizace Gre
Na žižkovské zdi jsou ptáci z ráje. Greenpeace upozorňuje na kácení pralesů