Předchozí
1 z 6
Další

Vojtěch Čabala

Ochotník a sportovec, 29 let, Lukov

Vojtěch Čabala, běžec, podnikatel, divadelník.Vojtěch Čabala, běžec, podnikatel, divadelník.Zdroj: Deník

Určitě bych se nebránil nějaké pěkné komedii, kde bych všechny pobavil a rozesmál. Napadají mě klasické Pelíšky, Obsluhoval jsem anglického krále nebo Jen ho nechte, ať se bojí, tam bych si určitě svoje místo velmi dobře našel. Třeba strýc Šebek v Pelíškách, to bych si rád zahrál.

Bořivoj Švéda

Vedoucí kulturního střediska a ochotník, 55 let, Moravský Krumlov

Ředitel kulturního střediska v Moravském Krumlově Bořivoj Švéda.Ředitel kulturního střediska v Moravském Krumlově Bořivoj Švéda.Zdroj: archiv kulturního střediska

Určitě bych si rád zahrál Štěpána Šafránka v některém z dílů Básníků. Jednak se mi celá ta sága, zejména první čtyři filmy, moc líbily a příběh hlavního hrdiny jsem s chutí sledoval a jsem s ním tak ztotožněný, že bych si tu roli rád zahrál.

Jiří Janda

Ochotník, 58 let, Boleradice

Jiří Janda, Boleradice.Jiří Janda, Boleradice.Zdroj: Deník/Aneta Beránková

Nad tím jsem ani nepřemýšlel, ale volil bych v téhle době nějakou rozvernou a veselou, kdysi jsem v Revizorovi hrál opilého pošťáka, tak třeba něco takového. Nebo, abych byl konkrétnější, tak by mě lákala milovnická role, Černého myslivce z Babičky, která ostatně byla vícekrát zfilmovaná.

Olga Tejkalová

Učitelka a vedoucí a režisérka divadelního spolku KLYH, 61 let, Lysice

Olga Tejkalová.Olga Tejkalová.Zdroj: Deník

Protože je mi bližší divadlo než film, vybrala bych si spíš divadelní role. Moc se mi líbí role romantického hrdiny Cyrana z Bergeracu. Svou živočišností a tím, jak si dokázala jít za svým a za svou láskou, mě okouzluje Carmen. Před časem jsem byla ve zlínském divadle na představení Harold a Maude. A postava téměř osmdesátileté Maude mě velmi oslovila. Určitě bych si ráda zahrála její roli, je pro mě velmi inspirativní to, jak si dokázala užívat každý den, na všem si uměla najít něco krásného, jak byla neuvěřitelně vitální.

František Synek

Etnograf a historik, 63 let, Svatobořice-Mistřín

František Synek, etnograf, historik, publicista.František Synek, etnograf, historik, publicista.Zdroj: Deník

Kdyby, kdyby… Hned mne napadli hrdinové z dětství Vinnetou a Old Shatterhand a jejich schopnost řešit složité věci jednáním. To v současné době postrádám! Schopnost užívat rozumu (zachránit ohrožené lidské životy za každou cenu) a k mírovému uspořádání sporů využít jednání právě dnes chybí!

Michal Švagerka

Ředitel Okresní hospodářské komory Hodonín, 40 let, Dubňany

Ředitel Okresní hospodářské komory Hodonín Michal Švagerka.Ředitel Okresní hospodářské komory Hodonín Michal Švagerka.Zdroj: Deník/Lukáš Ivánek

Rád se dívám na slavný britský televizní seriál z prostředí vládních úřadů. A roli kterou bych si tam rád zahrál? Byl by to tajemník vlády Sir Humphrey Appleby.