V případě Schicka snad nemohla být větší shoda. Experti z nejrůznějších zemí ho zařadili do nejlepší jedenáctky šampionátu!

Někde se nedostalo na Cristiana Ronalda, jinde ignorovali Raheema Sterlinga. Ovšem český útočník se objevil v sestavě takřka všech významnějších médií, která se letos rozhodla pokračovat v tradici tzv. "all star" týmu. 

David Zima v dresu Slavie proti Sigmě.
David Zima nejen o Euru: Máma chtěla na dovolenou, já se nacestoval dost

Začněme španělským deníkem Marca, jenž pro výběr kompletní jedenáctky zvolil sofistikovanou metodu. Vše spočítal počítač. Schick nejen že nechybí, on byl podle základních statistik a stěžejních kritérií nejhodnotnějším hráčem celého šampionátu (Češi pak v tomto modelu obsadili pátou příčku).

Přes čísla na to šel i odborný server Whoscored, jehož účet na Twitteru sleduje více než 800 tisíc uživatelů.

Zajímavost číslo 1? Rodák z Prahy se dle analytiků dostal na pomyslné pódium, byl třetím nejlepším hráčem turnaje. Nutno dodat ještě zajímavost číslo 2: Schick měl v sestavě dle Whoscored parťáka. Krajana. Euro k výšinám vystřelilo také obránce Vladimíra Coufala. 

Důležitější než Ronaldo

Ale vraťme se k Schickovi. Odchovanec Sparty si mnohdy nevysloužil jen umístění v jedenáctce, ale často byl jeho výběr doprovázen komentářem. 

Patrik Schick kopl do míče a všichni sledují, jak plachtí až do brány.
Tenhle gól byl prostě Schick. Senzační česká trefa zpoza moře oslnila svět

U fanoušků hodně populární magazín Talksport přinesl působivý chvalozpěv. "Byl důležitější než Ronaldo. Bez něj by se Češi nedostali do čtvrtfinále."

Australská televize ABC zase připomněla jeho fantastický gól z 45 metrů. "Skvělý moment. Jak se skotský brankář snažil, až málem snědl síť…"

Stanice Eurosport k nominaci Schicka do nejlepší jedenáctky uvedla: "Byl jednou z hvězd, která se rozzářila právě na šampionátu." Komentátoři z portálu Punditarena zase tuší, že díky obrovské pozornosti se Leverkusen musí připravit na jednání o jeho možném prodeji.

Jistě, bude zajímavé sledovat, na kolik Schicka ocení server Transfermarkt (nyní je to 23 milionů eur) a kdo by ho chtěl (mluví se o West Hamu či Evertonu).

Pokáč a Láska v Janovicích nad Úhlavou.
Patrik Schick, to je pán útočník! Pokáč nazpíval fotbalový hit

Ovšem kouč Leverkusenu o nějakém odcházení nechce ani slyšet. "Je to skvělý útočník. Bavilo mě ho na Euru sledovat," vzkázal Gerardo Seoane, jenž už se nemůže dočkat, až Schick ukončí dovolenou a naskočí do přípravy.