Podpořilo je ještě čtvrté ve formě „půlmaratonu“ – v Berouně tradiční dobu očkování velmi výrazně prodloužili. V Dobřichovicích na Praze-západ a na Nymbursku v Městci Králové i přímo v Nymburce však plně dostáli názvu akce Noc očkování: ve vakcinaci pokračovali i během celé noci. Nakonec byl překonán i původní záměr očkovat nepřetržitě po dobu nejméně 24 hodin. Nakonec se úsilí o rekord, sledovaný i komisaři pelhřimovské Agentury Dobrý den spravující národní databanku rekordů, podařilo dotáhnout až přes třicet hodin, jak se počítalo před startem akce. V Městci Králové, odkud vzešel prvotní nápad na maratonské očkování, už od počátku očekávali, že vakcinaci potáhnou v kuse od páteční osmé hodiny do sobotní osmnácté.

Z 1.ročníku Přílepského čtyřlístku.
Přílepy čtyřikrát jinak. Společně se smáli lidé s podobnou adresou

Dosažení rekordu nezabránila ani nedorozumění, která hlásil tým očkovacího centra ve sportovní hale v Dobřichovicích: některých návštěvníků, kteří měli dorazit uprostřed noci, se tam nedočkali. Ukázalo se, že někteří zájemci o očkování nepostřehli, že se registrují na výjimečný termín v nočních hodinách. Měli tak za to, že se mají dostavit v sobotu dvě hodiny po poledni – a ne už po půlnoci. Nebo nikoli ve 3.00, ale chystali se dorazit až na 15. hodinu.

Zásadní komplikace to však nepřineslo, jestliže se očkovací maraton setkal s obrovským ohlasem mezi lidmi, kteří naopak věděli přesně, oč jde. Včetně toho, že očkovací centra počítají i s rezervou pro očkování zájemců, kteří neměli konkrétní čas rezervovaný prostřednictvím registračního systému ministerstva zdravotnictví. Díky zájemcům, kteří se ozývali telefonicky i e-mailem, tak nebylo třeba náhradníky shánět obzvlášť složitě.

Právě v noci byl patrný výraznější zájem mladých, na něž maratonská akce měla cílit především – a k očkování je přitáhnout svou neobvyklostí. Koordinátorka očkování z Městce Králové Lucie Drobík Kolářová také připomněla, že akce přilákala i řadu dosud váhajících zájemců; rozhodli se po zjištění, že v rámci maratonu je očkování snadné a jde to i bez registrace. Opakovaly se i příběhy těch, kteří přicházeli s tím, že se zaregistrovali jako zájemci o očkování, ale na pozvání k vakcinaci zatím marně čekají (případně dostali termín až za několik týdnů). Hodně lidí si však přišlo i pro druhou dávku. To usnadní plánování přeočkování těch, kteří v rámci maratonu dostali dávku první, a termín podání druhých dávek jim vychází na 23. a 24. července. Lidé s časem popleteným o 12 hodin si pak mohli změnit rezervaci.

V rámci očkovacího maratonu připravili organizátoři i doprovodnou nabídku. V Dobřichovicích si pohráli se speciálním nasvícením haly, nachystali promítání sestřihů z místních sportovních i kulturních akcí, a dokonce zněly i diskotékové melodie. Obě místa na Nymbursku nabídla kavárenské pohoštění, v Nymburce doplněné i nealkoholickým pivem. A v Městci Králové se objevila výstava fotografií z covidového oddělení Oblastní nemocnice Jičín. Pro všechny očkované pak byly připraveny pamětní samolepky na respirátor.

Očkovací maraton ve Středočeském kraji
- Dobřichovice: 2007 podaných dávek
- Nymburk: 1400 podaných dávek
- Beroun: 1124 podaných dávek
- Městec Králové: 1004 podaných dávek