"Matka opilá tak, že málem vysypala dítě z kočárku. I tohle je jeden z případů, které bohužel strážníci v Pardubicích řešili. Vše odstartoval telefonát na linku 156, kdy oznamovatelka upozornila na velmi zvláštní chování matky s kočárkem na pardubickém hlavním nádraží. To potvrdil kamerový systém a vzápětí i hlídka strážníků na místě," uvedl mluvčí městské policie Pardubice Jiří Sejkora.

Ilustrační foto.
Záchranář byl ve službě opilý, měl přes jedno a půl promile

Třiatřicetiletá žena s půlročním dítkem v kočárku byla opilá natolik, že kočárek několikrát málem převrhla. To dokládá i pořízený videozáznam.

Dítě bylo v pořádku 

"Už na první oslovení bylo strážníkům jasné, že žena je pod silným vlivem alkoholu. Dechová zkouška vzápětí ukázala 2,39 promile alkoholu v dechu. Dobrou zprávou v této neutěšené situaci alespoň bylo, že dítě bylo v pořádku, dostatečně oblečené a zajištěné. Pod dohledem zcela opilé matky ale pochopitelně zůstat nemohlo," dodal Sejkora.

Na místo mezitím dorazili také policisté a pracovnice orgánu sociálně-právní ochrany dětí. S ohledem na miminko sociální pracovnice souhlasila, že aby dítě nemuselo do ústavu, může jej převzít ženin kamarád.

Kosa. Ilustrační foto.
Své družce vyhrožoval zabitím. Potom na ni vzal nůž i kosu a nebylo to poprvé

Tady však nastal další problém. I tento muž se na místo dostavil pod vlivem alkoholu. Na místo tak musela přijít až další ženina známá, která se o dítě do vystřízlivění jeho vlastní matky postará.

"Případ samozřejmě tímto nekončí. Chováním matky se bude zabývat příslušný sociální odbor," uzavřel mluvčí.