„Dvaašedesátiletý řidič osobního vozidla Mercedes, který chtěl odjet z parkoviště u zahrádky narazil do dvou návštěvníků restaurace, kteří v tu dobu seděli u jídelního stolu. Oběma mužům ve věku osmačtyřicet a dvaačtyřicet let způsobil těžké zranění. Záchranáři je převezli do nemocnice,“ uvedla za zlínskou policii mluvčí Monika Kozumplíková.

Nehoda u Jablonné.
Senior naboural autem do stromu, z děsivé nehody vyvázl jen s lehkým zraněním

„Zdravotní záchranáři na místě ošetřili dva muže ve věku osmačtyřicet a dvaačtyřicet let. Starší z dvojice utrpěl vážná poranění a byl transportován na urgentní příjem do Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně (KNTB). Mladší muž byl převezen do KNTB na traumatologii se středně těžkým poraněním,“ doplnil za ZZS ZK mluvčí Jakub Omelka.

Negativní dechová zkouška 

Podle mluvčí policie Moniky Kozumplíkové byly dechová zkouška u řidiče byla negativní. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Škoda na vozidle a na jídelní sestavě je předběžně vyčíslena na 75 tisíc korun.

„Dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti s trestní sazbou až čtyři roky odnětí svobody. Veškeré okolnosti, které s touto nešťastnou událostí souvisí, prověřují dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty,“ doplnila mluvčí policie.

Nehoda autobusů v ulici K Barrandovu 7. září 2021.
V Praze se srazily autobusy, zranili se dva lidé. Silnice byla uzavřena

Na místě zasahovali kromě záchranářů ze Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje také hasiči. Podle mluvčího Pavla Řezníčka, poskytli na místě předlékařskou pomoc a asistovali zdravotníkům také při jejich transportu do vozidel zdravotnické záchranné služby. Vyproštění zraněných naštěstí nebylo nutné.

„Proškolení příslušníci HZS kraje následně poskytli na místě přítomným svědkům i první psychickou pomoc,“ doplnil Pavel Řezníček.