"Počet pozitivně testovaných zaměstnanců se zvýšil o 2 na 258 (z toho 20 pendlerů z Polska). Počet pozitivních rodinných příslušníků stoupl o 1 na 131, ostatních pozitivních zaměstnanců stále zůstává 7," uvedla v pátek Krajská hygienická stanice Ostrava (KHSO).

Epidemiolog Roman Prymula
Roman Prymula: Koronavirus mě překvapuje intenzivně a neustále

Pracovníci KHSO nadále průběžně kontrolují pracoviště OKD a plnění nařízených protiepidemických opatření.V sobotu 6. června začala další etapa plošného testování zaměstnanců na dole Darkov. Testování proběhne vždy od 6:00 do 14:00, pouze v neděli 7.6. se bude testovat až do 18:00.

Počet nakažených 

Celkový počet hlášených případů v Moravskoslezském kraji stoupl na 1630, za posledních 24 hodin stoupl o 10 osob. Mimo cluster Darkov přibylo dnes v Moravskoslezském kraji 7 nových případů onemocnění. Ostrava a Frýdek-Místek hlásí po 1 novém případu, 5 nových případů je z okresu Karviná mimo Darkov. Okresy Bruntál, Opava a Nový Jičín nehlásily v pátek odpoledne žádný nový případ.

Polská armáda v Pelhřimovech obsadila obecní pozemek, který patří Slezským Rudolticím. Vojáci se samopaly zakázali Čechům návštěvy česká kapličky.
Polská armáda zakázala přístup k české kapličce