Zaměstnanci nemocnice se obrátili na strážníky. „Zaměstnanci měli obavy, protože neměli tušení, co se zbraní zamýšlí. Kolegové proto několikrát zpoza dveří zopakovali výzvu, aby nebezpečný předmět odložil, pak vstoupili do místnosti,“ popsal v pondělí mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

V pondělí dopoledne vznikl požár v bytě ve třetím patře v Botanické ulici v Brně.
Třísettisícový požár v Botanické ulici: žena z hořícího bytu je v umělém spánku

Strážníci se chránili protiúderovým štítem. Šestapadesátiletý muž i nadále svíral nůž v ruce a odmítal jej odložit, a tak mu ho vyrazili z ruky teleskopickým obuškem. „Podezřelého jsme potom dostali pod kontrolu donucovacími prostředky a spoutali ho. Na těle měl drobná zranění, která si podle svých slov i podle zdravotníků způsobil ještě před příchodem do nemocnice,“ oznámil Ghanem.

Aplikace  Záchranka přijde vhod ve chvílích, kdy sami pořádně nevíte, kde jste.
Cyklista spadl v lese nad Líšní. Život mu zachránila aplikace Záchranka

Mluvčí nemocnice Dana Lipovská uvedla, že na podobné události se zaměstnanci připravit nemohou. „Myslím ale, že s nimi počítají a vnímají je pragmaticky. Stávají se průměrně dvakrát do měsíce, často u opilých pacientů,“ poznamenala.

Lékař doporučil převoz muže na záchytnou stanici, strážníci asistovali i při převozu sanitkou. Případem se nadále zabývají.

Zdroj: MP Brno