Téma práce s agresivním klientem a vlastními emocemi oslovila desítky pedagogů. Setkání organizoval integrační projekt Začni správně.

Setkání v těžkých časech

„Jsem nadšená, že i v téhle komplikované době se dá uskutečnit takové setkání pedagogických pracovníků, kteří mají zájem a svou profesi, berou ji jako poslání, a nejen jako práci,“ zhodnotila setkání vychovatelů projektu Začni správně Jana Brožová, vychovatelka z Kašperských Hor.

V dějinách výtvarného umění českých zemí na přelomu období gotiky a renesance lze nalézt několik osobností, jejichž původ a totožnost je zahalena tajemstvím. Zdroj: Stanislav Vaněk
RECENZE KNIHY: Monogramista IP

Bezmála tříhodinový program byl rozdělen do dvou částí. „V první části jsme se podrobně věnovali práci s agresivním klientem a s agresivitou obecně,“ popisuje lektorka Gítha Ruthová. Druhá část se soustředila na práci s vlastními emocemi a vedla ji psycholožka Eva Andrés. „On-line forma takhle velkého setkání je pro mě velmi nezvyklá. Přesto, že se těším na to, až se zase uvidíme na živo, věřím, že i tenhle čas společně strávený po síti, mohl pomoci,“ řekla lektorka.

Přes šedesát účastníků

Akcí prováděly manažerky projektu Začni správně Marcela Belicová a Dominika Šenková. „Jsme moc rádi, že se k nám připojilo více než šedesát vychovatelů a všichni hodnotili setkání velmi pozitivně,“ řekla Dominika. Mezi jednotlivými bloky měli účastníci prostor ptát se lektorek na otázky spojené s tématem.

V neděli 20. září projel Prahou peloton cyklistů, který upozornil na důležitost prevence rakoviny děložního čípku. Akce nazvaná Fialová cyklojízda se letos konala již podruhé a je součástí celosvětové kampaně World GO Day. Foto: Lenka Hájková
Cyklojízda v Praze podpořila prevenci rakoviny děložního čípku

„V naší práci jsou podobné semináře jak teoretické, tak praktické velice potřeba. Děkujeme za dnešní Setkání vychovatelů ve virtuálním prostoru,“ dodává Jana Brožová.
JANA FAJFROVÁ