„Sportovní chod běží dál bez potíží. Zavádíme jen drobné úpravy v právně-ekonomických záležitostech,“ říká Martin Frelich, generální ředitel CTY Group a nový člen tříčlenného představenstva zelenobílého klubu.

Šestatřicetiletý muž je sám skvělý sportovec-vytrvalec. Maraton umí na pomezí 2 hodin 30 minut, jezdí na kole i na lyžích. „V červnu se na Bohemce můžete těšit na Honzu Kollera,“ slibuje.

O postupu do ligy. Ano, zadařilo se nám, dotáhli jsme se na špici tabulky a lidi to naladilo. Ale náš pohled je pořád stejný. Buď se to povede, nebo ne, necháváme tomu volný průběh.

Záleží jen na hráčích, rozhodne se na trávníku. Zbývá sedm kol, hraje se o 21 bodů. S Jihlavou to bude klíčový zápas, ale ten další s HFK Olomouc možná ještě důležitější.

Míč je kulatý. Slavia vedla ligu, a teď nedala čtyři zápasy gól. Máme formu, ale ztratili jsme tahouna Slezáka, uvidíme, co to s mužstvem udělá.

O posilách. Trenéři a vedení týmu pracují dlouhodobě, sledují hráče a mají tipy. Víme, že pokud postoupíme, budeme potřebovat do každé řady aspoň jednu posilu. Nečekáme na poslední kolo. Jen nechceme zveřejňovat jména, aby se nám na ně nezaměřila konkurence. Po sezoně se budeme bavit o tom, kolik na přestupy uvolníme.

O stadionu. Zahájili jsme jednání o pozemcích a dalších plánech se všemi stranami, které do toho mají co mluvit. Radnice Prahy 10 mezi ně také patří. Chvilku to ještě potrvá.

Máme už důkladnou analýzu stavu stadionu. První konkrétní kroky přijdou přes léto podle toho, zda se postoupí a jaké parametry svazových norem bude třeba naplnit.

Stále platí: Chceme zrekonstruovat stadion v „ďolíčku“ na moderní rodinný stánek s kapacitou někam do patnácti tisíc diváků. A pak také využít smysluplně jeho okolí.

O fanoušcích. Vážíme si jich, jakou dokáží vytvořit atmosféru na zápasech i okolo celého klubu. Přímo v tribuně jsme už otevřeli nový fan-shop, který má podle mého názoru velmi slušnou úroveň.

V pondělí 19. června chystáme exhibiční zápas Bohemians 1905 proti výběru Nadace internacionálů. Účast už přislíbili Koller, Šmicer, Štajner, Poborský, Jarošík a další hvězdy.

O „střížkovských“ Bohemians. Nechceme si lézt do zelí, nebo mít nějaké konflikty. Nejednáme o žádném spojenectví. Zaměřujeme se sami na sebe. Všichni vědí, kdo je „pravá Bohemka“.