Úklid po vichřici probíhal nejen v areálu zoologické zahrady, ale také mimo ni. Na výzvu, že polámané větve je možné po předchozí domluvě dovézt do zoo, kde budou nabídnuty zvířatům, zareagovala veřejnost velmi pozitivně. „Děkujeme všem, kteří se do naší akce zapojili. Zejména pak hasičům z Prahy 8, kteří k nám dovezli dva kontejnery větví z městské části, kde uklízeli,“ oceňuje ochotu lidí Ladislav Žoha, vedoucí krmivářů v Zoo Praha, a doplňuje: „Celkem jsme po vichřici naplnili deset kontejnerů a zvířata si na větvích budou pochutnávat i o víkendu.“

Silný vítr v Praze v neděli 29.října.
Dva dny po vichřici: zoo se otevírá, zahrady Pražského hradu ne

Na větvích si pochutnají jako první losi a paovce

Zkrmování větví probíhá v pražské zoo již od úterý, kdy se opět otevřela veřejnosti. Na víkend jsou pak v plánu speciální komentovaná krmení, kde návštěvníci budou moci sledovat svá oblíbená zvířata a zároveň si poslechnout zajímavé informace, které se daného druhu týkají.

Jako první si na větvích pochutnají již v 10 hodin losi a paovce, následovat budou gorily, lemuři a tapíři. Odpolední svačinu v podobě větví dostanou zubři, guerézy, orangutani a žirafy. Kromě toho se zájemci mohou v sobotu zapojit do výroby krmítek, aby ptáci v přírodě snáze přečkali zimu.

Po likvidaci škod z nedělní vichřice se 31. října opět otevřela pražská zoo pro veřejnost. Popadané větve posloužily jako potrava pro gorily a zubry.
OBRAZEM: Zvířata v pražské zoo si pochutnávala na větvích

Speciální krmení větvemi (sobota 4. listopadu a neděle 5. listopadu)10.00 losi
10.00 paovce
10.30 gorily
11.30 lemuři
12.30 tapíři jihoameričtí
13.00 zubři
14.30 guerézy
15.00 orangutani
15.30 žirafy

Program na sobotu (4. listopadu) ve Vzdělávacím centru
10.00 – 16.00 - Vyrobte si krmítko