Ano, i hrabáči mají svůj mezinárodní den (ve světě se dokonce slaví jeden celý březnový týden) a ani v Zoo Praha na ně nezapomínají.

"Naši hrabáči, samička Kvída, samec Draco a jejich synek Kito jsou jedny z nejpopulárnějších zvířecích osobností v zoo. Na ty, kteří se chtějí o hrabáčích kapských něco dozvědět, čeká v sobotu v pavilonu Africký dům informační stánek, kde se dozví vše o chovu hrabáčů v zoo, například jak komplikovaná je příprava hrabáčí stravy nebo jak dlouhý je jejich jazyk," informovala Zuzana Karlíková z tiskového oddělení pražské zoologické zahrady.

Výstup s horolezcem Rakoncajem

Rozhledna Obora v areálu Zoo Praha.Druhou polovinu sobotního programu bude vyplňovat tradiční otevření rozhledny Obora po zimní pauze. Ke slavnostnímu prvovýstupu dojde v 11 hodin, kdy pomyslnou pásku na schody rozhledny přestřihne jeden z nejlepších českých horolezců všech dob Josef Rakoncaj.

"Ten má na svém kontě několik desítek českých prvovýstupů a jako první horolezec na světě zdolal dvakrát vrchol K2, druhou nejvyšší horu světa. Připojte se k němu a vystoupejte na vrchol, kde na vás bude čekat drobná odměna," uvedla Zuzana Karlíková.

Sobotní program v Zoo PrahaInformační stánek v Africkém domě:
10.00 - 16.00 hodin: Mezinárodní den hrabáčů

Rozhledna Obora:
11.00 hodin: Slavnostní otevření rozhledny Obora horolezcem Josefem Rakoncajem (všichni, kdo vyšplhají na vrchol rozhledny, dostanou malý dárek).

Čtěte také: Mládě hrabáče si poprvé vyzkoušelo venkovní výběh v pražské zoo