„Dobu vzniku snímku a plánovaného setkání s jeho aktéry dělí nejen 42 let, ale především 35 000 000 návštěvníků Zoo Praha," vysvětluje ředitel Miroslav Bobek.
„Skutečně, letos na jaře přivítáme již 60 000 000. návštěvníka a tuto výjimečnou událost jsme se rozhodli oslavit trochu netradičním způsobem."

Zahájení hlavní sezóny proběhe 25. března

V souvislosti s tímto pátráním spustila Zoo Praha outdoorovou kampaň, která se nese v duchu poloviny 70. let. „Pojetí kampaně je zcela netradiční, poplatné duchu 70. let a komunistických nástěnek s hobrou a rezavým připínáčkem. Není to však osamělý vystřel do tmy, kampaň doplní retro řada dárkových předmětů," doplňuje odborný poradce pro marketing a PR Vít Kahle.

I zahájení letošní hlavní sezóny, které proběhne v sobotu 25. března, se ponese v retro stylu připomínajícím polovinu 70. let. Navzdory tehdejším podmínkám plánovaného socialistického hospodářství totiž již tehdy dosahovala Zoo Praha, kterou vedl legendární Zdeněk Veselovský, nepřehlédnutelných úspěchů.

Pět nejzajímavějších příspěvku zoo odmění 

Ti, kdo poznají děti z fotografie, se na nás mohou obracet prostřednictvím e -mailu detizfotografie@zoopraha.cz. Zoo Praha však uvítá i další zajímavé vzpomínky, postřehy, zážitky i případné fotografie z té doby.

Všechny nalezené děti z fotografie a „detektivy", kteří je prokazatelně pomohou nalézt, pozve Zoo Praha na zahájení hlavní sezony a pět nejzajímavějších příspěvků (vzpomínek, fotografií apod.) odmění roční vstupenkou do Zoo Praha a dalšími cenami.

Čtěte také: Gorily v zoo získaly od dárce 4 miliony