Festival se uskuteční od 20. ledna do 5. února a návštěvníci budou moci osobně poznat nejlepší kuchaře z předních pražských restaurací. Budou je moci sledovat při práci, sdílet s nimi své kulinářské dojmy a především ochutnat jejich speciality.

Letošní zimní festival obsahuje celkem dvanáct akcí a bude se odehrávat v pořádající restauraci AvantGarde v pražských Dejvicích, která hostí večeře s šéfkuchaři zvané Chef´s Table a školu vaření zaměřenou na ryby, mušle a ústřice. Další restaurací hostící letošní Chef Time Fest je Grand Cru, kde se uskuteční dvě vinné degustace spárované s občerstvením od Jana Punčocháře. Třetí z degustací pod vedením nejlepšího sommeliéra roku 2014 Jakuba Přibyla se uskuteční v Kaiserštejnském paláci.

Hvězdní šéfkuchaři

Zimní Chef Time Fest představí tyto šéfkuchaře: Radek David (La Veranda), Roman Dolejš (La Gare), Titus Eliáš (Na Kopci), Marek Fichtner (The Augustine), Petr Hajný (Krajinská 27), Marek Šáda (Mlýnec), Patrik Havlíček (AvantGarde), Miroslav Kalina (Kalina), Karolína Kocincová (The Mark), Jiří Král (Aureole), Tomáš Levý (Red Pif), Jan Punčochář (Grand Cru), Marek Raditsch (Kampa Park), Lukáš Želechovský (Budha Bar), Lucie Průšová (Chocolatier, pattissier), Kamila Rundusová (La Degustation Bohême Bourgeoise).

„Osobně se těším na čtvrteční večeře Chef´s Table, které beru jako vyvrcholení každého týdne festivalu. Atmosféra, která vládne při těchto večerech, je naprosto úchvatná a přenáší se z kuchyně na talíř a hosty. Vždy pět šéfkuchařů připraví pětichodové menu, každý jedno. Kuchaři mají přidělen jeden ze stolů a tomu se věnují po celý večer. Když si v kuchyni takzvaně odvaří nebo nepomáhá kolegům, sedne si mezi hosty a povídá si s nimi o všem, co je zajímavé. Je to takový velký diskusní večírek," uvedl ředitel festivalu Karel Šimůnek z restaurace AvantGarde.

Chef Time fest programÚterý 20. ledna: Škola vaření mušle, ryby, ústřice

Středa 21. ledna: Degustace v Grand Crue - Jakub Přibyl

Středa 21. ledna: Chef´s show - Petrik Havlíček, Marek Raditsch

Čtvrtek 22. ledna: Chef´s Table v AvantGarde - Jiří Král, Marek Fichtner, Karolína Kociánová, Roman Dolejš, Titus Eliáš

Úterý 27. ledna: Škola vaření

Středa 28. ledna: Degustace v Kaiserštejnském paláci - Jakub Přibyl

Středa 28. ledna: Workshop příprava kávy - Tomáš Komberec

Čtvrtek 29. ledna: Chef´s Table v AvantGarde - Petr Hajný, Marek Raditsch, Radek David, Tomáš Levý, Kamila Rundusová

Úterý 3. února: Chef´s Show asijská kuchyně - Patrik Havlíček, Lukáš Želechovský

Úterý 3. února: Workshop příprava kávy - Tomáš Komberec

Středa 4. února: Degustace v Grand Cru - Jakub Přibyl

Čtvrtek 4. února: Chef´s Table v AnantGarde - Miroslav Kalina, Lukáš Želechovský, Marek Šáda, Enrico Neie, Lucie Průšová

Vyhrajte a pojďte lovit taje kávy

Deník ve spolupráci s pořadateli Chef Time Festu připravili soutěž pro naše čtenáře. Odpovězte správně na níže položenou otázku, a pokud budete třetí v pořadí, pak vyhrajete volnou vstupenku pro dvě osoby na workshop, který bude věnován přípravě kávy a povede ho barista Tomáš Komberec. Workshop se uskuteční v rámci festivalu v úterý 3. února.

Soutěžní otázka: Pravlastí kávy je s největší pravděpodobností:
a) Etiopie, b) Mali, c) Uganda

Správnou odpověď pošlete prostřednictvím SMS na telefonní číslo 606 635 288.

Obsahem kurzu je cesta kávy z plantáže až do šálku na váš stůl. Dozvíte se mnoho zajímavých informací z oblasti botaniky, výrobního procesu, obchodu s kávou, pražení a balení a samozřejmě správné a profesionální přípravy včetně praktické výuky přípravy kávy, a to včetně práce s mlékem. Workshop trvá 2,5 hodiny a uskuteční se v prestižní Universita del caffé v Praze 8 Karlíně, na adrese Pernerova 31a.