Klip natočil pro vydavatelství BiggBoss jeho dvorní režisér Vít Hradil. BiggBoss v prohlášení na webu odmítlo veškeré formy rasismu a xenofobie, nesouhlasí se vstupem nenávisti do veřejného prostoru v politické agendě. Situace a dění v Česku je podle BiggBoss už delší dobu za hranicí únosnosti.

"Věříme v ideál svobody každého jednotlivého člověka a jeho právo na individualitu a jedinečnost. Myslíme si, že jakákoliv forma paušalizace, ať se jedná o paušalizaci etnickou, rasovou, náboženskou etc., je škodlivý druh myšlení, který by neměl mít v moderní společnosti své místo," uvedlo vydavatelství. "Vzestup všemožných radikálních figur a štváčů na výsluní pozornosti pokládáme za alarmující," dodalo v prohlášení podepsaném 25 umělci.

Rappeři v klipu kritizují kromě politiků také kapelu Ortel spojovanou s krajní pravicí, či zpěváka Aleše Brichtu, Martina Konvičku, lídra bývalého Bloku proti islámu. Klip doprovází sestřih vystoupení kritizovaných osobností, jsou mezi nimi i výroky Františka Ringo Čecha o migraci či účinkující v pořadu České televize Pošta pro tebe.

Skupina PSH vznikla v polovině devadesátých let minulého století. Na jejich debutovém albu hrál například rapper Orion (vlastním jménem Michal Opletal) či Vladimir 518 (Vladimír Brož). Ten má na svém kontě za pozdější album Idiot žánrové ocenění Anděl v kategorii hip hop za rok 2013. Vladimir 518 je také vůdčí osobností labelu BiggBoss.

Podívejte se ZDE.