Stejně tak byli bývalí vládci radnice proti tomu, aby se 
z programu vyškrtávaly některé body - například zateplení mateřských škol či dokončení privatizace bytů. Podle nové koalice složené z hnutí ANO, ČSSD a Strany zelených jsou ale některé projekty špatně dojednané, a proto je na nové koalici, aby je prověřila.

S tím souhlasili i někteří křesťanští demokraté, kteří - ač pro novou koalici nehlasovali - upozornili na to, že například zateplení některých objektů ještě před dvěma měsíci bylo za čtyři miliony korun, nyní se ale suma za ten samý objem několikanásobně zvýšila.

O tom, jaký bude program středečního dne, se zastupitelé přeli více než půl hodiny. Nový starosta Roman Petrus z ČSSD pak byl zvolen téměř dvě hodiny po začátku zasedání. A právě krátce před šestnáctou hodinou se sál - hlavně 
v prvních lavicích - vylidnil. Bývalí koaliční partneři za ODS a TOP 09 totiž krátce před hlasováním o novém starostovi opustili sál.

Rozdělení povinností

A jaké gesce budou mít na starosti noví radní? Jednička kandidátky ANO Alena Borhyová se bude starat o kulturu, zdravotnictví a seniory, Matěj Fichtner o finance městské části, Anna Kroutil o životní prostředí a Radomír Nepil o majetek.

Za ČSSD bude mít Karel Šašek na starosti dopravu, starosta Roman Petrus pak územní rozvoj a sociální oblast. Za Stranu zelených bude pečovat 
o volnočasové aktivity Dana Blahunková, její stranický kolega Petr Vilgus se postará 
o strategický rozvoj osmičky.

Čtěte také: ČSSD do jednání vstupovala s pokorou. Nabídka na post starosty mě proto potěšila