Na program jednání neprošel ani bod o regulaci v případě smogu, přípravě metropolitního plánu, obsazování postů v městských firmách či veřejném osvětlení. Podle předsedkyně kontrolního výboru Jaroslavy Janderové (ODS) se situací v SPH bude výbor zabývat na příští jednání. „Kontrolní výbor obdržel podnět od občanů a v současné době se touto problematikou zabývá. Máme k dispozici tři audity, nechala jsem udělat jejich analýzy," uvedla Janderová.

Čtěte také: Noční tramvaj cestující doveze jen ke hřbitovům

Výsledkem zjištění auditu bylo prý systémové pochybení 

Vedením organizace byl dočasně pověřen Karel Kobliha. Výběrové řízení na nového šéfa hřbitovů schválila rada v úterý. „Slyšíme, že si vrabci na střeše povídají o tom, kdo novým ředitelem bude. Dva dny potom, co bylo výběrové řízení vypsáno," řekl předseda zastupitelského klubu TOP 09 Václav Novotný. Kromě několika zastupitelů v diskusi k programu podpořili jednání o správě hřbutovů i přítomní občané.

Radní pro sociální věci Daniel Hodek (ČSSD), do jehož gesce hřbitovy spadají, po Červeného odvolání řekl, že výsledkem zjištění auditu bylo systémové pochybení v souvislosti s nehospodárným nakládáním svěřeného majetku, nedodržování povinností při zadávání veřejných zakázek, střet zájmů při vyřazování majetku, nedostatečná kontrola množství likvidovaných odpadů, netransparentní výběr nájemců a stanovení ceny nájmu. Červený pochybení odmítl.

Na webu je virtuální prohlídka hřbitova 

Správa pražských hřbitovů se stará o více než 200 tisíc hrobů na 29 hřbitovech v metropoli. Červený ve funkci mimo jiné zavedl projekt adopce významných hrobů. Zasloužil se o digitalizaci hřbitovů. Na webu je k dispozici virtuální prohlídka hřbitova na Vyšehradě. Pod jeho vedením byla vypsána architektonická soutěž na dostavbu hřbitova v Hostivaři a byl opraven Malostranský hřbitov.