Na program bylo navrženo projednání výběrového řízení na pronájem kempu, avšak v upraveném znění, které navrhl radní Alexander Bellu (ODS), nikoliv ve verzi opozice. Řízení bylo vypsáno letos v březnu, novému vedení radnice i areálu vadilo údajné netransparentní uzavírání smluv v minulosti nebo neadekvátní cena nájemného.

Opozice chce nové výběrové řízení 

Podle opozice ale bylo výběrové řízení vadné. „Bylo netransparentní, zfušované a neférové. Současný ředitel měl řízení pozdržet a nedělat před sezonou, ale až na příští sezonu. Výsledky navíc nebyly nikdy zveřejněny, což je ta netransparentnost," řekl zastupitel Ondřej Rut (SZ).

V usnesení pak opozice požadovala, aby zastupitelé nařídili řediteli areálu zrušit soutěž a vypovědět smlouvu s novým nájemcem a vypsat nové řízení. Zastupitelé to odmítli. Podle koalice navíc o návrhu nešlo hlasovat. Starostka Vladislava Hujová (TOP 09) následně uvedla, že si nechá udělat analýzu zda ti, kdo hlasovali pro, neporušují zákon.

Materiál ředitele areálu četla starostka 

Hádky a spory začaly při projednávání programu a následně se nesly celým jednáním, navíc většina zastupitelů koalice TOP 09, ČSSD a ODS odešla ze sálu. Starostka například vyzvala ředitele Sportovního a rekreačního areálu Pražačka, aby promluvil. Na protest opozice mu bylo slovo zase odebráno a jeho materiál dočetla Hujová.

Hujová také opozici vytkla, že svolala jednání a nepozvala provozovatele kempu Davida Renzu, který má od radnice nájem na letošek a od kterého areál od příštího roku převezme nový nájemce.

Na zastupitelstvu panoval zmatek 

„Pana Renzu nezajímá jeho osud?" ptala se. Následně vyhlásila přestávku. „Jdu volat panu Renzovi," řekla a opustila sál. Po návratu uvedla, že s ním mluvila. „Je doma," dodala. O přestávce se pak o Renzově nepřítomnosti mezi sebou hádali někteří opoziční a koaliční zastupitelé.

Při jednání zastupitelé řešili několik procesních problémů. Zmatky panovaly již při jednání o programu. Další pak při hlasování o ukončení jednání zastupitelstva, kdy byli smazáni ze systému zastupitelé, kteří se přihlásili k vystoupení. Starostka znovu musela vyhlásit přestávku a radniční technik hledal v záznamu, kdo byl přihlášen.

Výstavba Nákladového nádraží nebyla na programu

Opozice navrhovala na program jednání ještě materiál týkající se výstavby na Nákladovém nádraží Žižkov, kde na severní část pozemku schválila Praha 3 smlouvu s developerem. Tento bod na program jednání zařazen nebyl.

Čtěte také: Město chce koupit pozemek u trojského kanálu