Hlasování se zúčastnilo 25 zastupitelů, z nich pro Štylerovo odvolání nehlasovali pouze dva. Z ostatních radních pak nikdo nedostal nadpoloviční počet třiadvaceti hlasů. Z původně devítičlenné rady tak nyní zůstalo ve svých funkcích šest radních. Dva radní z řad HPP 11, Ladislav Kos a Šárka Zdeňková, byli odvoláni v průběhu letošního roku.

Starosta prý škodil městské části

„Bez jakéhokoliv mandátu začal prosazovat nesmyslný plán na odtržení Jižního Města od Prahy, v Evropské unii aktivně sabotoval dostavbu Pražského okruhu na jihovýchodě Prahy a dále si utrhl ostudu vyrytím svého jména do kříže na chodovském hřbitově," uvedl Lepš.

Podle něj navíc škodil Praze 11, když prý nazýval představitele města „dutými hlavami". „Následně se zlobil, proč Praha 11 nedostává žádné magistrátní dotace," dodal.

Koaliční partneři se dle Štilera spojili se zastupiteli 

„Hlasování ukázalo, kdo byl schopen se s kým spojit, a to se v budoucnu ukáže. Je vidět, jak hnutí ANO 2011 respektuje výsledky voleb, jejich šéf Andrej Babiš v Ústí to samé označil za prasárnu," řekl Štyler.

Bývalí koaliční partneři se podle něj spojili se zastupiteli, mezi nimiž je prý bývalý příslušník StB, další je nepravomocně odsouzený a další dvojnásobně trestně stíhaný.

Koalice se rozpadla 

Na radnici vládla po volbách v roce 2014 koalice HPP 11, TOP 09 a ANO, která se letos v březnu rozpadla. V 45členném zastupitelstvu měla většinu 32 hlasů.

Rozpadla se poté, kdy byl v březnu odvolán z postu místostarosty dnes už senátor Ladislav Kos (HPP11). Na dalším zasedání pak byla odvolána Zdeňková. Oba byli odvoláni hlasy opozice i koalice. Opoziční zastupitelé se několikrát pokusili odvolat také Štylera.

Čtěte také: Hnutí pro Prahu 11 vyzvalo vedení radnice, aby rezignovalo