Jak se vybírá téma a aranžmá módní přehlídky?

Je to hodně o debatě. Ale tohle je už šestý ročník, takže nám pomáhají zkušenosti z těch předchozích přehlídek. Primárně vybíráme ze tří až čtyř témat. Samozřejmě, že sledujeme nejrůznější přehlídky u nás i v zahraničí a inspirujeme se různými tématy, například americkými městy nebo historií.

Letošním tématem je karnevalové veselí.

Právě motiv karnevalu nám pro letošní ročník výborně sedl. Vychází z benátského karnevalu, ale také z českého masopustu, kdy se pořádají průvody v maskách. V tomto období všude panuje dobrá nálada, která je obzvláště v dnešní době hodně důležitá. A právě o to jde především aby se lidé cítili dobře.

Vzhledem k tomu, že se jedná o spodní prádlo, tak je velmi důležité, aby dívky skutečně dobře vypadaly. Jak moc náročný byl výběr modelek?

Velmi. Přihlásilo se nám zhruba 250 dívek. Casting měl několik kol, které se konaly v Praze, Brně a Bratislavě. Důležitým kritériem bylo kromě perfektní, pevné postavy i dokonalá chůze po molu v podpatcích. Vybrané dívky musely prokázat i pohybové nadání a schopnost pracovat s předváděným modelem, protože většina z předváděného prádla je doplněna o nějakou konstrukci nebo vlečku. A rozhodující bylo i celkové charisma uchazeček. S výsledkem jsem však velmi spokojena. Všechny vybrané modelky jsou výrazné a typově namíchané. Jsem si jistá, že publikum osloví.

Jsou mezi nimi i známé tváře?

Ano, například Aneta Vignerová, Iveta Lutovská nebo Veronika Chmelířová. Přesto jsme ze dvou třetin vybrali dívky, které mají zkušenosti spíše ze zahraničí. Jednou z nich je i Mária Zelinová, která mám za sebou přehlídku pro Coco Chanel.

Čím se liší přehlídka spodního prádla od prezentace konfekce?

Je mnohem náročnější na převleky. Už proto, že žádný předváděný model ani gesto modelky nesmí být vulgární. Součástí prezentace jsou korzety, které se složitě šněrují, a objemné konstrukce. Každá modelka bude proto mít k dispozici vlastní „převlékačku“. Jedna dívka dokonce ponese i hořící model, to je dost složité na přípravu. Diváci se tedy mají rozhodně na co těšit.