Výtěžek sbírky půjde na výcvik vodicích psů, speciální pomůcky, studijní stipendia nebo osobní asistenty pro lidi s těžkým zrakovým handicapem.

„Úsměv na tváři se objeví jistě každému drobnému dárci, který pomůže se Světluškou nevidomým. Ať už tím, že si koupí světluščí zubní kartáček, kterým bude o zdravý úsměv nadále pečovat, nebo si stáhne aplikaci Světluška a pošle přes ni DMS," uvedl Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu, který sbírku pořádá.

10. ročník benefičního koncertu Světlo pro Světlušku se konal 2.listopadu v Lucerně. Rozhovor s Anetou Langerovou
Aneta Langerová: Světluška je můj druhý domov

První sbírka se konala v roce 2003

Podle Filipa hlavnímu sbírkovému týdnu bude dnes a ve čtvrtek předcházet akce na pražském Andělu, kam přijdou Světlušku podpořit a pozdravit například herečky Tereza Kostková, Nella Boudová nebo Jana Stryková. Pro návštěvníky je připraven doprovodný program, o který se postarají bubeníci a akrobaté.

Poprvé se sbírka konala v roce 2003. Loni Světluška díky ní rozdělila mezi zrakově postižené a menší neziskové organizace, které jim umožňují vést maximálně samostatný život, přes 17 milionů korun.

Lidé mohou projekt podpořit i po celý rok, a to odesláním jednorázové dárcovské SMS ve tvaru DMS SVETLUSKA 30 na číslo 87 777. Cena této zprávy je 30 Kč. Dárci mohou také přispět přímo na sbírkové konto Světlušky 99999 99999/0100.