Účastníci v prohlášení vyzvali všechny politické představitele, aby respektovali demokratickou dělbu moci a obzvláště svobodu médií. "Vyzýváme k urychlenému posílení nezávislosti mediálních rad zákonem, který je již roky slibován. Nyní je k tomu možná nadlouho poslední šance," uvedli.

Čtěte také: Na demonstraci proti EET a vládě se v Praze sešlo asi tisíc lidí

Je podle nich nepřijatelné, aby byli novináři obviňováni bez důkazů, zastrašováni nebo jinak napadáni. „Nakonec vyzýváme ministra financí, aby buď doložil svá obvinění novinářů nebo odstoupil, jak ho vyzývá v naší petici nyní již přes 3 600 lidí," stojí v prohlášení. Dokud to Babiš nesplní, chtějí v protestech pokračovat.

Organizátoři varovali před návratem dikatury 

Babiš na začátku února kritizoval Českou televizi za reportáže týkající se jeho nákupu dluhopisů v pořadech 168 hodin a Reportéři ČT. Autoři podle něj porušili kodex ČT, a proto pro ně žádá pracovněprávní postih. Zároveň je obvinil z toho, že jsou zkorumpovanou pakáží a zmanipulovaní.

Organizátoři dnešní akce zároveň varovali před návratem diktatury a účastí komunistů ve vládě. „Na podzim jsou důležité volby a některé strany už teď avizují, že by vládly s komunisty. Největší šanci má hnutí založené na oligarchii," dodali.