Koryto má být prohloubeno tak, aby se z něj při zvýšeném průtoku u silničního mostu nevylévala voda. Dno Vrutice bude upraveno částečně železobetonovými prefabrikáty, částečně dlažbou z kamene. Další součástí stavby bude i vybudování provizorního obtoku, kterým bude odváděna voda z potoka v průběhu výstavby.

Kromě Vrutice je v plánu na letošní rok úprava koryt také u dalších toků. Čtyři miliony by mělo stát rozšíření Rokytky mezi suchým poldrem Čihadla a Kyjským rybníkem. Rokytka tady zaplavila okolní domy při povodni v roce 2013.

V Lipencích má být rozšířeno koryto Kyjovského potoka. Jde o 150 metrů dlouhý úsek v oblasti současné zástavby. V rozpočtu na letošek jsou na práce vyčleněny dva miliony.

Špatný stav koryt

Opraveno má být i koryto potoka Brusnice, který nyní teče v betonové trubce. Otevřít koryto plánuje město mezi rybníky Velká Markéta a Kajetánka na Břevnově. Trubka je nyní v havarijním stavu. Náklady jsou odhadovány na šest milionů.

Ve velmi špatném stavu je také betonové koryto Šáreckého potoka v zahrádkářské kolonii na Veleslavíně. Původní betonové konstrukce budou odstraněny a nahrazeny balvany. Náklady budou asi pět milionů.

Čtěte také: Praha zlepší ochranu proti povodním, opraví měřicí stanice