Pražští hygienici kontrolují přírodní koupaliště Džbán, Šeberák, rybník Motol, betonovou nádrž v Divoké Šárce, hostivařskou přehradu a koupaliště s přírodním čištěním vody v Radotíně. Podle posledních měření je voda všude ke koupání v hodná, v Hostivaři měla voda sníženou průhlednost. Koupaliště zveřejňuje výsledky rozborů vody i na své webu.

Kolik je v Praze koupališť? 

V hlavním městě je nyní šest přírodních koupališť a devět venkovních plaveckých bazénů, další možnosti koupání jsou v krytých bazénech a akvaparcích. Lidé se čím dál častěji koupají i ve Vltavě.

Nové přírodní koupaliště by mohlo v příštích letech vzniknout v Modřanech. Radnice už začala vykupovat pozemky. Loni se otevřel koupací biotop v Radotíně, před dvěma lety opravené koupaliště Ládví.

Ceny celodenních vstupenek na koupaliště jsou v Praze obvykle mezi 110 a 160 korunami, asi polovinu stojí koupání v Divoké Šárce, Motole, na Džbánu či v Čakovicích. Příští rok by se mělo otevřít po opravách koupaliště na Lhotce, které koupila Praha 4 za asi 50 milionů korun.

Čtěte také: Většina přírodních koupališť v Česku je vhodná ke koupání