„Oznámil jsem, že na jednání rady bude navržen pan Frey do oblasti investic a pan Urbánek bude mít na starosti územní rozvoj," uvedl Lepš. Městská část tak má nyní sedmičlennou radu.

Ve čtvrtek vznikla nová koalice 

Zástupci HPP11 označili Freye společně s dosavadním radním Petrem Lukešem zvoleným také za HPP11 za přeběhlíky. Podle hnutí tak ve čtvrtek v podstatě vznikla nová koalice, kterou tvoří zástupci ANO, TOP 09, KSČM, ODS, JM-ND, ČSSD a dva zmínění zastupitelé.

„Koalice nepředložila program ani programové prohlášení, jen si rozdělila funkce a peníze. Je naprosto nechutné, jakým způsobem je schopné ANO a TOP 09 po dvou letech naprosto negovat svá předvolební prohlášení a sliby. ANO a TOP chtějí společně s exstarostou Daliborem Mlejnským zamést kauzy z minulosti pod koberec a pokračovat v kapitalizaci Jižního Města," uvedla Zdeňková.

Štyler byl odvolán v listopadu 

Krize v původní koalici HPP11, TOP 09 a ANO začala před necelým rokem. V 45členném zastupitelstvu měla většinu 32 hlasů. Rozpadla se poté, co byl v březnu odvolán z funkce místostarosta Ladislav Kos (HPP11).

Na dalším zasedání pak byla odvolána Zdeňková. Oba byli odvoláni hlasy opozice i koalice. Radnici následně vládla neúplná rada a nebyla uzavřena žádná koalice. Starostu Jiřího Štylera (HPP11) odvolali zastupitelé letos v listopadu.

Čtěte také: Štyler: Developeři se snažili, abych nebyl v čele Prahy 11