Na Střeleckém ostrově před několika okamžiky odstarotval podzimní svátek ryb, rybářů, gastronomie, her a zábavy. Vypuštěním deseti tisíc kusů ryb do Vltavy totiž začal Fish festival 2009.

Víkendové závody

Doprovází ho už čtvrtý ročník velkého mezinárodního závodu v lovu pstruhů na mušku Orvis cup. Fish festival a Orvis cup 2009 se uskuteční na Střeleckém ostrově a v jeho okolí v sobotu 3. a v neděli 4. října.

„Slavnost Fish festival naváže díky velkému zájmu na loňské akce a přidá ještě mnoho novinek. Děti se mohou těšit na zábavné hry o hodnotné ceny a dospělí zase na zajímavé koncerty. O zábavu budou mít postaráno samozřejmě také rybáři, kteří uvidí zajímavé muškařské kousky od svých kolegů z celého světa,“ řekl Petr Benáčan ze společnosti Taiko, která je pořadatelem Fish festivalu.

Pro děti i gurmány

Oslavy rybí říše si návštěvníci užijí každý den od 10 do 18 hodin. Na ty nejmenší čeká dětský koutek plný zábavy a her. Pobaví je určitě závody autíček, koloběžek, odstrkovadel nebo speciální nová atrakce scootaddles. Chybět nebude oblíbená trampolína, opičí dráha, výtvarná dílna, nebo horolezecká stěna. Každý den mohou také děti vidět divadelní pohádku s vodnickou tématikou.

Pro gurmány bude k vidění přímo na ostrově několik kuchařských show. Bude také možné naučit se vařit a grilovat různé rybí speciality.

Milovníci rybolovu se mohou těšit na muškařskou školu českých mistrů, kteří poradí s prvními kroky začínajících rybářů.

Muškařit na dohled od Karlova mostu

Do unikátní kulisy centra Prahy přímo na Vltavu se první říjnový víkend sjede na 120 špičkových muškařů z celého světa.

Chybět nebudou Slováci, Němci, Chorvati, Irové, Poláci, Rumuni, ani muškaři z Bosny a Hercegoviny. Čechy zastoupí řada našich špiček, mimo jiné také loňský vítěz David Říha z Českých Budějovic.

„Muškaření se věnuji už pěknou řadu let. Orvis Cup považuji za atraktivní závod, proto mě těší, že jsem se ocitl na stupni absolutního vítěze. Je to určitě o štěstí, uvidíme, jestli mi nebude chybět také letos,“ doufá David Říha, který Orvis cup loni vyhrál.