Jediný politický subjekt je zaregistrován v šesti městských částech z celkem 57. Vyplývá to z databáze kandidátek na serveru volby.cz.

Kromě zmíněných tří obcí kandiduje pouze jediná strana ještě v Křeslicích, Lochkově a v Lysolajích. Pouze dvě strany jsou pak registrovány v Benicích, Nedvězí, Slivenci a Štěrboholech. Pro srovnání, například v Praze 1 a 11 bude o hlasy voličů bojovat vždy 15 stran, v Praze 10 je jich registrováno 13 a v Praze 2 celkem 12.

Drtivá většina kandidátů v městských částech s jednou kandidátkou jsou nestraníci. Pouze strany Sdružení pro Královice, Společně pro Křeslice a Sdružení pro Lochkov mají na kandidátních listinách vždy jednoho člena ODS. V Královicích a Křeslicích pak vedou kandidátky současní starostové.

Komunální volby se budou konat 10. a 11. října. O křesla v magistrátním zastupitelstvu se utká rekordních 31 sdružení a stran. Ty zatím nemají přidělena pořadová čísla.

Soud musí totiž rozhodnout spor dvou stran se stejným názvem – Pro Prahu. První vede starosta Kolodějí Zbyněk Passer, druhé vzniklo koalicí hnutí Pro a České suverenity a píše se velkými písmeny. Soud by měl rozhodnout příští týden.

Městské části s pouze jednou kandidátkou

Městská část Strana
Březiněves  Občané pro Březiněves
Královice  Sdružení pro Královice
Křeslice  Společně pro Křeslice
Lochkov  Sdružení pro Lochkov
Lysolaje  Starostové a nezávislí
Přední Kopanina  Za Kopaninu krásnější