Bytový dům Panna a Bába, který má vyrůst v ulici Žernovská nedaleko stanice metra A Skalka, bude mít dvě čtyřpodlažní věže spojené společným podnožím, ve kterém bude technologické zázemí a prostor pro parkování. „Tvary jsou přímou odpovědí na urbanistické souvislosti. Na společné parkovací podnoži se nachází dvě hmoty reagující nejen na měřítko okolních domů, ale i potřebné odstupy a výškové limity. Výsledkem je výrazná kompozice, která je sjednocena jednotným architektonickým výrazem. Přísně čtvercové okenní otvory, jejichž velikost je odvozena od jejich funkce jsou jednotícím prvkem architektury objektu. Dvojjedinost formy nachází svůj odraz v názvu projektu odvozeném od typické siluety Českého Ráje," píše developer na svých internetových stránkách.

Firma počítá se 13 byty a 22 parkovacími stáními. Kvůli nedostatku místa však budou parkovací místa pro majitelé bytů v mechanickém zakladači. Investor nyní potřebuje získat územní rozhodnutí a stavební povolení. Kdy chce začít stavět, firma neuvedla.

Letošní rok je zatím pro developery rekordní, podle společné statistiky společností Ekospol, Skanska Reality a Trigema prodali v Praze v prvním pololetí 3550 nových bytů, meziročně o čtvrtinu více. Na konci pololetí měli developeři v nabídce dalších 7000 nových bytů připravených k prodeji, jejich celková hodnota podle odhadů Trigemy přesahuje 32 miliard korun.