Část firmy zabývající se péčí o lesy ročně hospodaří asi s necelými 50 miliony korun, které si sama vydělá. Kromě prodeje dřeva firma vydělává také na zakázkách od magistrátu, loni šlo o 38 milionů korun. „Nejvíce finančních prostředků Lesy hlavního města Prahy získávají úklidem odpadů a zajišťováním rekreačních funkcí pražských lesů," uvedl Najman.

Plocha pražských lesů se každý rok rozšiřuje. „Buď výkupem pozemků, nebo zalesňováním nevyužitých ploch," vysvětlil. Letos se rozšíří o 18 hektarů. V následujících dvou letech by měly začít růst dva úplně nové lesy v Dubči a v Běchovicích a každý z nich bude mít výměru asi 300.000 metrů čtverečních.

V Praze nyní připadá zhruba 0,00825 hektaru zeleně na obyvatele, tedy více než 80 metrů čtverečních. Z celkové výměry tvoří 5132 hektarů lesy, na parky a parkově upravené plochy připadají 4000 hektarů a na nelesní zvláště chráněná území 780 hektarů.

Lesy hlavního města Prahy se starají o 2900 hektarů lesů. Pečují o významné pražské parky, jako jsou Stromovka, Petřín, Vítkov, Letná či obora Hvězda. Spravují přes 250 kilometrů drobných vodních toků a více než 130 vodních nádrží. Provozují záchrannou stanici pro volně žijící živočichy, včelnice a v rámci ekologické výchovy spolupracují se školami i veřejností. Loni v únoru rada hlavního města zveřejnila záměr převést tuto příspěvkovou organizaci na obchodní firmu. O další část městské zeleně pečuje Technická správa komunikací.