Ny programu budou během tří dnů přednášky, debaty a workshopy, které spojí stovky technologických nadšenců, libertariánů i inovátorů z celého světa. „Kongres bude elektrizujícím zážitkem, kdy se na jednom místě sejde více než 500 ideově zaměřených lidí, odborníků na technologie, politických aktivistů i umělců," uvedl organizátor akce a odborník na alternativní měny Martin Šíp.

Přes Skype účastníky pozdraví C. May

Letos bude hlavním řečníkem expert v oblasti IT bezpečnosti a internetové měny bitcoin Andreas Antonopoulos. Pozvání přijali i hlavní vývojář prvního decentralizovaného tržiště OpenBazaar Sam Peterson nebo spisovatel Paul Rosenberg. Přes Skype se s účastníky kongresu spojí autor Kryptoanarchis­tického manifestu Timothy C. May.

Právě k tomuto manifestu odkazovala skupina Ztohoven, když v říjnu 2014 založila Institut kryptoanarchie a otevřela jeho sídlo nazvané Paralelní polis. Lidem tu ukazuje, jak je možné žít nezávisle na státních strukturách.

Účastníci mohou navštívit módní přehlídku

V doprovodném programu nabídne kongres filmové premiéry či závody dronů. Návštěvníci kongresu budou mít možnost navštívit za zvýhodněnou cenu také sobotní módní přehlídku oblečení z 3D tiskáren. Program a další informace jsou na webových stránkách.

Čtěte také: Hackeři získali údaje k účtům tisíců Čechů na Facebooku