Jedna z nových linek je číslo 117, která pojede od polikliniky na Budějovické do Čechovy čtvrti v Modřanech. Z Budějovické pojede rovněž nová linka 203 do zastávky Milíčov na Jižním Městě. Další novou linkou bude autobus číslo 134, která pojede ze zastávky Podolská vodárna na Zelený pruh. Kobylisy se sídlištěm Čimice spojí linka 145 a Strašnickou s Kolejemi Jižní Město linka 154.

Změny se dotknou i např. Letňan 

Na Opatově na Jižním Městě bude končit také nová linka 182, která tuto lokalitu spojí se zastávkou Poliklinika Prosek. Z Černého mostu přes Xaverov pojede do Běchovic autobus číslo 222. V rámci příměstské autobusové dopravy pak vyjede z Přezletic, Kocandy na Praze-západ nová linka číslo 396.

Změny tras jednotlivých linek se kvůli přetíženosti spojů se týkají například oblasti Letňan, Záběhlic a Skalky nebo Petrovic a Hájů. Obnovit spoje, které byly zrušeny v roce 2012, si vyžádaly radnice Prahy 11 či 15, obnoveny budou rovněž některé spoje v okolí Budějovické či Chodova.

Některé linky budou mít upravenou trasu 

Posílen bude provoz autobusu 133, kdy bude interval zkrácen z šesti na pět minut. Posílen bude rovněž provoz na lince 200.

Upravenou trasu pak bude mít mimo jiné linka 101, která od Tolstého pojede přes Skalku, vybrané spoje pojedou do zastávky Zentiva. Změna čeká také autobus 196, který pojede ze zastávky Michelská do zastávky Kloboučnická.

Změnou prošly i tramvajové linky 

V oblasti Zahradního města ji nahradí linka 138 a 154. Linka 193 bude ve směru od Nádraží Vršovice končit ve stanici Šeberák.

Praha letos již provedla změnu tramvajové dopravy, která začala platit na konci srpna. Změněnu trasu mělo devět linek, přibyly tři nové a beze změny zůstalo 12 linek.

Čtěte také: Již v sobotu vyjede osm nových linek, pět bude zrušeno a 21 změní trasu