Průtokové hodnoty jsou okolo 2900 kubíků, což je zatím setrvalý stav a prognóza je taková, že by mohla situace vydržet až do večerních hodin.

Další zasedání krizového štábu Prahy 12 se bude konat dnes ve 20.30 hod.

PVK výjimečně otevřela bývalé výpustní místo v Modřanech v ulici Čs.exilu a povolila do něj vyvážet vodu ze zatopených kanalizací. Upozorňujeme proto občany, že zde může být větší provoz cisteren.

MČ děkuje všem dobrovolníkům, kteří neváhali a pomohli ať už s pytlováním písku, nebo s dalšími pracemi spojenými s povodňovou situací.

V případě dotazů, či naopak dodání aktuálních informací se občané mohou obracet na krizovou telefonní linku 244 028 111.

Zatím bylo o všechny evakuované občany postaráno v Základní škole profesora Švejcara. Zástupkyně starosty Zlatuše Rybářová se snaží pro ně najít i důstojnější ubytování.

Dále informujeme občany, že linka 253 jede ze zastávky Družná přes Novodvorskou a starý Braník. Na Barrandovském mostě se pak vrací na svojí trasu. U linky 157 je připravováno prodloužení ze zastávky Poliklinika Modřany až do zastávky Levského.

MČ Praha 12 žádá občany, aby pochopili nastalou situaci a nenavštěvovali Husovu knihovnu, neboť je pro veřejnost z důvodů záplav uzavřena.

Bc. Eva Burianová
vedoucí odd. vnějších vztahů a komunikace