„Vedl jsem dlouhá jednání a nakonec se nám podařilo docílit toho, že nám Technická správa komunikací (TSK) prostor podchodu přenechala ke správě. Občané by měli záhy pocítit pozitivní změny," uvedl starosta městské části Praha 8 Roman Petrus. „Malba se v současnosti postupně realizuje a již jsme také zaznamenali první pozitivní ohlasy, což nás samozřejmě moc těší," doplnil starosta.

Vedení radnice navíc do budoucna slibuje další kroky ke zvelebení zdejšího podchodu i dalších míst na Praze 8. „Budeme rádi, když nám budou občané přinášet tipy na podobná nekulturní místa, která by si podobné oživení rovněž zasloužila. Doufám, že tyto malé projekty oživí veřejná místa a prostor v celé naši městské části, aby naši spoluobčané se tady cítili co nejlépe. Chceme také i těmito drobnými akcemi našim spoluobčanům zpříjemnit život," dodal Petrus.

Malba by měla být hotová do 19. září, kdy se v Kobylisích uskuteční akce Zažít město jinak. Úpravy podchodu financuje osmá městská část a podle informací radnice by částka neměla přesáhnout 30 tisíc korun.