Parkoviště je sice možné využívat, ovšem čekají je ještě úpravy. Na Kotlářce např. chybí vodorovné značení. V okolí parkovišť by měly být rozmístěny značky a do budoucna by tu měl být systém, který bude řidiče upozorňovat na jejich zaplněnost.

Parkoviště. Ilustrační foto.
V blízkosti nemocnice Na Homolce vznikne nové P+R parkoviště

Parkoviště u zastávek tramvají a busů

Parkoviště kritizuje opoziční Top09. Nové parkoviště, které ovšem nikdo nepostavil, a nebude sloužit jako ,ride´, protože návaznost na další jízdu do centra je velmi omezená," uvedl opoziční zastupitel za topku Václav Novotný.

Tato tři parkoviště se nacházejí u zastávek tramvají a autobusů MHD. Podle náměstka Dolínka si chce město vyzkoušet, zda záchytná parkoviště u zastávek tramvají a autobusů budou fungovat.

Řidiči mohou od soboty 16. září zaparkovat v nových podzemních garážích na pražské Letné. K dispozici je více než 800 míst, zhruba třetina z nich bude přednostně vyhrazena obyvatelům Prahy 7.
Praha 7 se dočkala parkoviště pod Letnou

V Praze je aktuálně 16 záchytných parkovišť typu P+R. 13 z nich vlastní Technická správa komunikací (TSK), další tři pražský dopravní podnik (DPP). Souhrnná kapacita všech těchto parkovišť je asi tři tisíce míst. Kromě aut slouží také cyklistům.