„Vzala jsem do Fata Morgany i své děti. Bylo to pro ně opravdové dobrodružství, které jim trojská džungle umožnila, byly nadšené. Skleník jsem znala jen přes den. Večerní provázení předčilo má očekávání. Byl to úplně jiný zážitek - tajemnější," popsala jedna z návštěvnic večerního provázení s názvem Džungle, která nespí.

Divokou džungli můžou lidé procestovat za jeden večer. Během cesty se dozví zajímavosti ze světa rostlin. Některé z nich po setmění intenzivněji voní.

„Keř Tetradenia riparia pochází z Afriky a má velmi aromatické chlupaté listy. Inhalace rozemnutých listů pomáhá proti bolestem hlavy a afričtí domorodci z kmene Zulu využívají látky z této rostliny k léčbě dýchacích obtíží, kašle, na snížení horečky, a dokonce i proti malárii," řekla metodička pro vzdělávání Eva Novozámská z botanické zahrady v pražské Troji.

Džungle, která nespíVečerní provázení skleníkem Fata Morgana je potřeba rezervovat dopředu pomocí e-mailu: eva.novozamska@botanicka.cz. V lednu je možné džungli navštívit každý pátek od 18 hodin, v únoru v pátek i v sobotu také od 18 hodin a v březnu vždy v pátek a v sobotu od 19 hodin. Vstupné je 200 korun na osobu, studenti a děti zaplatí polovinu, děti do pěti let mají vstup zdarma.

Čtěte také: Botanická zahrada nabízí fotografické kurzy