Ten leží v místech bývalého hřiště Základní školy Gutova, a protože se někdejší sportoviště využívalo jen částečně, rozhodla se vršovická radnice zanedbaný stav změnit.

Slavnostní otevření

Postupné úpravy začaly v roce 2001. Slavnostní otevření se konalo včera při příležitosti Mezinárodního dne dětí.

„Se zkvalitňováním podmínek a služeb v areálu budeme pokračovat i nadále. V příštích letech zde chceme vybudovat ještě tenisové kurty, bazén a další lákadla pro příznivce outdoorových sportů,“ řekl starosta Prahy 10 Vladislav Lipovský.

Poslouží všem Pražanům

Podle něj bude komplex sloužit nejen místním obyvatelům, ale díky dostupnosti metra také dalším Pražanům. Freestylový a adrenalinový areál Gutovka leží na ploše zhruba 3,5 hektaru. „Mezi lákadla patří bezesporu největší venkovní lezecká stěna ve střední Evropě. Tento betonový útvar dosahuje v nejvyšším bodě 15 metrů výšky, jeho obvod měří 80 metrů a najednou jej může zdolávat až 40 lezců,“ vypočítal Matěj Dunka, ředitel areálu Gutovka.

Betonový skatepark

Pozornost ale přitáhl také betonový skatepark, který svými parametry vyhovuje začínajícím jezdcům i světovým hvězdám skateboardingu. V areálu nechybí ani fotbalové hřiště s nadstandardním trávníkem třetí generace, multifunkční hřiště s umělým povrchem, vhodným pro basketbal, volejbal či jiné míčové hry, a také kluziště, na kterém v létě jezdí motokáry.

Nejmenší návštěvníci uvítají dětské hřiště s rozmanitými prolézačkami a kolotočem i malý vodní svět, a gurmáni zase ocení dvě občerstvovací zařízení s posezením a terasou.