„Areál bude oplocený, jelikož má sloužit primárně pro výcvik hasičů. Přístupná bude jeho jižní část s dětským hřištěm," dodal Pinc. Magistrát dobrovolným hasičům přispívá na zbrojnice nebo novou techniku, loni to bylo 88 milionů korun.

Čtěte také: Hydranty a hasičáky ohrožují zloději a vandalové

Koncepce počítá s výstavbou 12 nových stanic

Na techniku a vozidla přispělo město hasičům ze ze Stodůlek, Březiněvsi, Letňan, Radotína, Zbraslavi, Běchovic a Prahy 1. Podle plánu na postupné dovybavení jednotek počítá v dalších letech vždy s 30 miliony korun.

Koncepce výstavby a rekonstrukce hasičských zbrojnic počítá v příštích letech s výstavbou 12 nových stanic za téměř 399 milionů korun. Nových zbrojnic se dočkají například v Písnici, Dubči, Suchdole, na Zbraslavi a Zličíně. V plánu jsou také rekonstrukce nynějších staveb.

V hlavní městě je přes 30 jednotek dobrovolných hasičů 

Činnost dobrovolných hasičů platí jednotlivé městské části. Dostávají příspěvky od magistrátu, který platí opravy a výměnu hasičské techniky. V hlavním městě je více než 30 jednotek dobrovolných hasičů. Cvičení blackout v roce 2014 ukázalo, že by jich hlavní město využilo i více.