Webová stránka s názvem: Socialism Realised. Life in Communist Czechoslovakia 1948–1989 je tak například inspirací i pro výuku o roku 1968, kdy Československo obsadila vojska pěti států Varšavské smlouvy v čele se sovětskou armádou. Podle autorů webu „nabízí analytický přístup a studium historických dokumentů".

Vedle toho zájemci na webu najdou i ukázky z dobových a současných filmů. Jednou z nich je video ze seriálu Zdivočelá země, které zpracovává dilema vstupu do komunistické strany. „A to není záležitost jen Československa, ale všech zemí východního bloku. Takže to můžou (učitelé v zahraničí) použít k obecnější výuce o východním bloku," řekl historik a didaktik ústavu Čeněk Pýcha.

Podle něj jsou na portálu ale i ukázky z dobové novinářské produkce, mimo jiné článek Ztroskotanci a samozvanci z Rudého práva o Chartě 77. „Pracujeme i s historickými prameny osobní povahy. V kapitole o 50. letech je například dopis, ve kterém matka žádá, aby mohla dát třešně svému uvězněnému synovi," doplnil k obsahu webu Pýcha.