Katalog ukazuje potenciál, který univerzita má v přenosu inovací a technologií do praxe. „Nejen do průmyslové, ale zejména do veřejné sféry, protože řada našich iniciativ směřuje ke kontinuálnímu vzdělávání a dovednostem, které jsou potřeba v celé sféře lidských činností," řekl rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima.

Katalog je i v elektronické formě

Podniky a veřejné instituce v současné době někdy přesně nevědí, k čemu by mohly univerzitní služby využít a kam se mají obrátit. „Vytvořením katalogu se snažíme tuto mezeru zacelit a věříme, že díky němu bude propojování aplikační a akademické sféry zase o něco jednodušší," uvedla v tiskové zprávě ředitelka Centra pro přenos poznatků a technologií UK Hana Kosová. Zima ocenil, že příprava katalogu pomohla i vedení univerzity ke zmapování terénu uvnitř univerzity.

Katalog je k dispozici v tištěné i elektronické formě. „Zájemci mohou kontaktovat buď přímo pracoviště, které výzkum nabízí, nebo se mohou obrátit na Centrum pro přenos poznatků a technologií, kde jsou kolegové, kteří ten proces zrealizují a budou nápomocni jak fakultám, tak zájemcům o spolupráci," doplnil Zima. Možné je kombinovat výzkumné služby několika fakult najednou.

Čtěte také: Studenti Univerzity Karlovy budou moci více pracovat v diplomacii