Hned pak přijdou na řadu navazující úseky Olšanské hřbitovy–Vozovna Strašnice a Želivského–Nákladové nádraží Žižkov, kde se bude pracovat až do noci na úterý. Běžný provoz by měl být obnoven 9. května půl hodiny po půlnoci.

Libeňský most v Praze.
Zátěžové zkoušky uzavřou Libeňský most. Tramvaje změní trasy

Od pátečního večera bude posunuta nástupní zastávka Želivského

Cestující musí počítat se změnami tras tramvajových linek číslo 5, 10, 11, 13, 15, 16, 26, 91 a 98. V pátek večer budou jezdit autobusy náhradní dopravy X5 v trase Olšanské hřbitovy–Želivského–Vozovna Strašnice, posléze se trasa X5 změní na Olšanské náměstí–Flora–Olšanské hřbitovy–Želivského–Vozovna Strašnice. Přibudou pak ještě náhradní autobusy s označením X10, jezdící po trase Nákladové nádraží Žižkov–Olšanské hřbitovy, a v noci linky X91 (Olšanské hřbitovy–Želivského–Vozovna Strašnice–Strašnická–Nádraží Strašnice) a X98 (Nákladové nádraží Žižkov–Želivského–Flora–Olšanské náměstí).

Omezení se dotkne i autobusových linek číslo 124, 139, 150 a 213. Od pátečního večera do nedělního odpoledne bude posunuta jejich nástupní zastávka Želivského (přemístěna k chodníku do výstupní zastávky linky číslo 188).

Tramvaj. Ilustrační foto.
Tramvaje na Smíchově zastavila stržená trolej